Успешно приключи кампанията за деклариране на доходите на физическите лица,

...
Успешно приключи кампанията за деклариране на доходите на физическите лица,
Коментари Харесай

Почти 80% от данъчните декларации са подадени електронно

Успешно завърши акцията за обявление на приходите на физическите лица, оповестява Националната организация за приходите.

Почти 80 на 100 от декларациите за приходите на физическите лица са подадени по интернет с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или електронен автограф, като се регистрира растеж на електронното обявление от над 30 на 100, по отношение на 2019 година

От началото на годината досега, посредством електронната система за заплащане (т.нар. виртуален POS) и посредством физическите POS терминали в офисите на Национална агенция за приходите, са платени над 100 млн. лева без такси.

Близо половин милион данъчни заявления са подадени към края на работния ден на 30 април, сочат данните на Национална агенция за приходите. Едноличните търговци и юридическите лица подават годишните си заявления до края на юни, припомнят от приходната организация.

Изтича срокът за подаване на данъчни заявления

От приходната организация оповестяват още, че преобладаващата част от жителите са употребявали авансово попълнените заявления за приходите, които Национална агенция за приходите предложи за първи път тази година. Средното време за попълване на формуляра е било тройно по-кратко, по отношение на 2019 година, сочи статистиката на ведомството.

"Отчитаме сполучлива данъчна акция 2020 година макар изключителното състояние. Благодаря на сътрудниците в Национална агенция за приходите за професионализма и за чудесно свършената работа и на жителите, които добросъвестно извършиха уговорката си към фиска. До края на годината ще предложим напълно нов портал за електронни услуги и нов уебсайт на Национална агенция за приходите, с цел да улесним потребителите ", споделя в края на акцията шефът на "Обслужване " в Национална агенция за приходите Боряна Георгиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР