Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. В случай на

...
Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. В случай на
Коментари Харесай

Ако сте сгрешили данъчната си декларация, можете да си я поправите в определен срок

Успешно завърши данъчната акция за физическите лица. В случай на позволени грешки в заявените данни, до 30 септември 2023 година данъкоплатците имат опция да създадат промени.

Гражданите и компаниите имат опция еднократно да поправят данните, посочени в годишната декларация за облагане на приходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни налози на юридическите.

Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след приключване на периода за подаване на годишната данъчна декларация, само че преди 30 септември на настоящата година за промени, свързани с заявените налози от миналата година. Физическите лица могат да създадат корекции след 30 април до 30 септември.

За юридическите лица, едноличните търговци,  земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци и физическите лица, извършващи активност като търговци, този период стартира след 30 юни и продължава до края на септември, съобщи.

Те подават коригиращата си декларация онлайн, посредством електронните услуги на приходната организация, налични с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или с електронен автограф.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР