Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 700 000

...
Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 700 000
Коментари Харесай

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица

Успешно завърши данъчната акция за физическите лица. Близо 700 000 души са подали декларациите си пред Национална агенция за приходите до среднощ на 2 май, като са заявили налог върху приходите на стойност съвсем 221 млн. лева, сочат данните на приходната организация.

Над 83 % от формулярите са подадени по интернет с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или електронен автограф. Повече от 72% от жителите са се възползвали от авансово попълнените заявления за приходите, които са налични в .

В случай на позволени грешки в заявените данни, до 30 септември 2023 година данъкоплатците имат опция да създадат промени, като подадат коригираща декларация.

„ Данъчната акция за обявление на приходите, получени от физическите лица през 2022 година, завърши сполучливо. За поредна година отчитаме повишен брой на подадените заявления, което се дължи на по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Благодаря на сътрудниците в Национална агенция за приходите за професионализма и за чудесно свършената работа и на жителите, които добросъвестно извършиха уговорката си към фиска. Ние ще продължим да ги подкрепяме и улесняваме при осъществяването на отговорностите им, като развиваме електронните услуги. ", сподели заместител изпълнителният шеф на приходната организация Калинка Заркова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР