Успешно приключи данъчна кампания 2019 г., отчетоха от НАП Видин.

...
Успешно приключи данъчна кампания 2019 г., отчетоха от НАП Видин.
Коментари Харесай

5 700 видинчани подадоха своите данъчни декларации

Успешно завърши данъчна акция 2019 година, регистрираха от Национална агенция за приходите Видин. Почти 5 700 видинчани подадоха своите данъчни заявления в законоустановения период - 30 април.
40 на 100 от декларациите за приходи на физически лица, от Видинска област, са подадени по интернет с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или електронен автограф. От началото на годината досега посредством електронната система за заплащане (т.нар. виртуален POS) и посредством физическите POS терминали в офис на Национална агенция за приходите Видин са платени над 750 хиляди лв. без такси.
От приходната организация оповестяват още, че през 2020 година декларирането на приходите ще бъде доста по-лесно за хората, които имат ПИК или електронен автограф. Тогава всички приходи от трудов контракт, както и хонорарите и възнагражденията по цивилен контракти, ще бъдат авансово попълнени от Национална агенция за приходите в данъчните заявления на жителите и те ще имат опция да ги прегледат, поправят и добавят при потребност.
„ Отчитаме сполучлива данъчна акция 2019 година Благодаря на сътрудниците в Национална агенция за приходите за професионализма и предстоящо положителния резултат. Виждаме ясна наклонност на растеж на електронното обявление и заплащане, ще продължим да работим за рационализиране на електронните услуги “, сподели във връзка края на акцията шефът на дирекция „ Обслужване “ в Национална агенция за приходите, госпожа Боряна Георгиева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР