Успешно приключи 27-та Национална антарктическа експедиция, съобщиха от екипа на

...
Успешно приключи 27-та Национална антарктическа експедиция, съобщиха от екипа на
Коментари Харесай

Успешно приключи 27-та Национална антарктическа експедиция

Успешно завърши 27-та Национална антарктическа експедиция, оповестиха от екипа на Христо Пимпирев и Българския антарктически институт. Екипът, който е зазимил и консервирал Антарктическата станция "Св. Кл. Охридски " на о-в Ливингстън за дългата и сурова антарктическа зима, се завръща на 25 март, понеделник, в 18.10 ч. на летище София с полет от Рим.

Това са командирът въз основата през втория стадий на експедицията Драгомир Матеев, енергетикът инж. Йордан Йорданов, лекарят доктор Тодор Шамов, геологът Стефан Велев, готвачката Уляна Яркова и логистиците Павел Григоров, Петър Сапунджиев и Цветан Паров, показаха от института.

По време на експедицията, в която са взели участие 29 българи, са осъществени 6 нови научни плана по Националната стратегия за полярни проучвания в региона на геологията, геоморфологията, биологията, климатологията и геодезията, селектирани от профилирана научно-експертна комисия по строги критерии на Европейския съюз. Заедно с българските учени въз основата са работили и експерти от Чили, Бразилия, Португалия, Испания, Колумбия, Турция и Монголия, акцентираха от екипа на Христо Пимпирев.

Паралелно с научните проучвания са били осъществени и строителни и ремонтни действия по възстановяване на инфраструктурата въз основата - бе издигнато ново генераторно помещение, осъвременен и уголемен кухненския блок, написа още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР