Успешно премина евакуацията на всички пътници от катастрофиралия тази нощ

...
Успешно премина евакуацията на всички пътници от катастрофиралия тази нощ
Коментари Харесай

Всички пътници от катастрофиралия автобус край Велико Търново се прибраха в Румъния

Успешно мина евакуацията на всички пасажери от авариралия тази нощ рейс на пътя Русе-Велико Търново. Това стана факт след неотложно основаната организация от вицепремиера и министър на превоза и известията Христо Алексиев .

Компетентните структури в Министерството на превоза и известията започнаха незабавни дейности. Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ и Държавно дружество „ Ръководство на въздушното придвижване “ оказаха цялостно подпомагане на румънските си сътрудници за реализирането на нужния брой полети при извозването на потърпевшите. Съгласуван и утвърден бе летателен проект за пет румънски хеликоптера.

Заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов бе на място на случая, с цел да управлява дейностите на чиновниците от ИА „ Автомобилна администрация “ и бе указано цялостно подпомагане на проверяващите органи, осведомиха още от МТС.

„ Тахографът и към сегашния миг не е открит. Нашите чиновници не престават да го търсят за изясняване на събитията “, заяви транспортният зам.-министър Найденов. Според получена информация от румънска страна компанията и рейсът, извършващи транспорт, имат лиценз.

Припомняме, че в петък вечерта към 02:00 ч. рейс с румънска регистрация, ръководен от турски лидер, е аварирал в сектора сред селата Куцина и Поликраище. При случая починаха четирима души, а други осем бяха ранени . Автобусът се е блъснал в спрял край пътя лек автомобил. Пътуващите не са били в колата и от там потърпевши няма.

В рейса са пътували общо 25 индивида и двама турски водачи. Пробите за алкохол на турските водачи са негативни
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР