Успешно мина трансплантацията на черен дроб на 5-месечния Алекс. Операцията

...
Успешно мина трансплантацията на черен дроб на 5-месечния Алекс. Операцията
Коментари Харесай

България спаси Алекс! Присадиха му успешно черен дроб

Успешно мина трансплантацията на черен дроб на 5-месечния Алекс. Операцията беше осъществена в Германия, откакто за 2 седмици посредством дарителска акция бяха събрани половин милион лв., оповестява bTV.

Донор на черен дроб за дребния Алекс стана татко му. Операциите са траяли 10 часа.

" Всичко мина доста добре, лекарите споделиха, че е минало по учебник - без никакви проблеми, без никакви затруднения. И двамата са доста добре, таткото Божидар към този момент става, върви ", показа Роксана Ангелова, майка на Алекс.

" В болничното заведение в Хамбург, където е осъществена трансплантацията, работят едни от най-опитните лекари в тази област ", споделя Роксана.

Родителите чакат с неспокойствие дребният Алекс да излезе от реанимацията. И благодарят на донорите, посредством които събраха нужната сума.

" Искам да им кажа, че им благодаря от цялата си душа и всяка една частичка от моето тяло, че направиха моята фантазия допустима, с цел да видя Алекс здрав и някой ден пораснал ", показа майката.

Семейството ще остане в Германия най-вероятно още няколко месеца, тъй като следва интервал на възобновяване и наблюдаване на Алекс и татко му.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР