Успешно е преминала операцията в Германия на 9-годишния Байрям, който

...
Успешно е преминала операцията в Германия на 9-годишния Байрям, който
Коментари Харесай

Малкият Байрям се усмихва след успешна трансплантация в Германия

Успешно е минала интервенцията в Германия на 9-годишния Байрям, който се нуждаеше от бъбречна трансплантация. Интервенцията бе в университетската детска клиника в немския град Тюбинген, заяви за bTV неговият дядо Байрям Али.

Детето е в устойчиво положение и е добре. Лекарите са избавили пикочния му мехур.

В момента момчето е в интензивно поделение, само че на бабата и дядото е било позволено да го посетят. То е будно, приказва и е доста радостно, описа дядото.

Историята на Байрям провокира скандал при започване на годината. Той трябваше да замине за Германия още през февруари с обезпечени пари за трансплантацията му от Фонда за лекуване на деца.

В последния миг обаче от Министерството на здравеопазването (по време на служебния кабинет на Герджиков - бел.ред.) не разписаха нужния формуляр за пътуването с претекста, че детето може да бъде оперирано в болница " Лозенец " в София.

Месец по-късно се оказа, че тази трансплантация на малко дете не е допустимо да бъде направена у нас. Така животоспасяващата интервенция на детето бе забавена с цели 5 месеца поради бюрократични пречки.

След публичен напън обаче Байрям въпреки всичко беше утвърден за лекуване в чужбина и отпътува на 27 март за Германия с баба си, която стана и негов донор на бъбрек. Дядото е компаньон на двамата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР