Успешни млади професионалисти вдъхновиха младежи във Варна по време на

...
Успешни млади професионалисти вдъхновиха младежи във Варна по време на
Коментари Харесай

Успешни млади професионалисти вдъхновиха младежите на Варна в третото издание на Youth Empowered

 Успешни млади експерти въодушевиха младежи във Варна по време на провелата се през днешния ден конференцията " Жадни за познание: Пътят към триумфа “. Събитието е част от третото издание на просветителната стратегия Youth Empowered , проведена от Кока-Кола в България и Джуниър Ачийвмънт България. Морската столица бе хазаин на първото от серия събития, ориентирани към подготовка на младежи за сполучлива кариерна реализация, които ще се проведат в границите на самодейността през 2019 година

Събитието започва с панел " Бъдещето е в твоите ръце “, в който Николай Петканов, районен управител на Българска организация за дребни и междинни предприятия, и Александър Иванов, учебен шеф на SoftUni Digital & SoftUni Creative, заредиха присъстващите младежи с възторг и препоръки по какъв начин да осъществят фантазиите си и концепциите, в които мощно имат вяра. Николай, визионер, създател и основател с над 25 години опит в областта на предприемачеството, продажби, маркетинг и образования за личностно развиване, показа своя опит като създател и съосновател на 9 започващи компании. Александър стартира професионалния си път, като вицепрезидент и водач на локалния трейнинг екип на AIESEC Свищов, а по-късно развива уменията си и като координатор и преподавател в 5 страни на интернационален Еразъм + план, основан на метода " образование посредством прекарване ". Той концентрира вниманието на присъстващите към себепознанието и развиването на уменията в търсенето на личния им персонален път за реализиране на триумфа.

След сериозните тематики за реализиране на триумф, във втория панел Антоанет Пепе, известен блогър и влогър, и Мая Донева, изпълнителен шеф на " Карин дом “, посветиха младежите в тайните на творчеството. Запазена марка на артистичните хора ли е творчеството или е дарба на всеки от нас? Кога се появява творчеството? Какви са верните въпроси за пробуждането му? Отговори на всички тези въпроси дадоха двете дами, вдъхновявайки участниците да развият своите умения и да развихрят въображението си за реализиране на своите фантазии.

За край Спас Керимов от Printivo и Руско Русков от Chaos Group ускориха мотивацията на младежите с показване на своите сполучливи стъпки в професионалното им израстване и споделиха с тях уроците, които са научили по пътя си към триумфа. Спас, бизнесмен, академик, футурист, въодушевен от изкуството, е основател и изпълнителен шеф на Printivo, започваща биотехнологична компания, занимаваща се с 3D-биопринтиране на човешки тъкани. Той е доктор, отличен с награди от доста интернационалните научни конгреси и конгреси. “Следвайте пристрастеността си и тя ще ви докара до фантазиите ви " - показа с младежите мотото си Руско. В седми клас той се въодушевява от анимация, която вижда по малкия екран, и взема решение да се отдаде на проучването на 3D визуализация. Започва да работи и да се осъществя професионално още като възпитаник. Само няколко години след довеждане докрай на учебно заведение е основен 3D актьор в Chaos Group, а скоро по-късно към този момент управлява 3D екипа на компанията, която през 2017 година печели софтуерен Оскар за принос към киноиндустрията.

В рамките на събитието се организира социална полемика за провокациите пред младежите, както и за напъните на бизнеса, институциите и университетите за превъзмогването им. Жаклин Цочева, Директор " Публични връзки и връзки с обществеността “, Кока-Кола ХБК България; Милена Стойчева, изпълнителен шеф, Джуниър Ачийвмънт България; Дарина Иванова, основен специалист " Младежки планове и образования “, Дирекция " Образование и юношески действия “, Община Варна; Слави Димитров, Студентски съвет на Икономически университет, Варна и Димитрина Докимова, заместител шеф на МГ " Д-р Петър Берон “, Варна, споделиха своя опит и хрумвания от разнообразни гледни точки за развиването на младежите в страната.

Програмата Youth Empowered започва през 2017 година, с помощта на напъните на системата на Кока-Кола в България и Джуниър Ачийвмънт България. Целта е да се подкрепи развиването на младежите и пълноценната им подготовка за пускане на кариера и сполучлива реализация в страната. През 2017 година и 2018 година над 3000 младежи на възраст сред 16 и 26 години от 13 български града минаха през курсове за повишение на тяхната продуктивност в границите на самодейността.

Като част от програмата, беше основана и първата в страната ни безвъзмездна платформа за образование и кариерно насочване www.youthempowered.bg.  Рекламна обява РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар



Коментарът се запаметява. Моля, изчакайте... Ако сте регистриран консуматор влезте с вашите e-mail и ключова дума. Това ще Ви улесни при публикуването на коментар .

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя коментар:
код: Забележка: Публикува
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР