Успешен туристически сезон отчете министър Николина Ангелкова след среща с

...
Успешен туристически сезон отчете министър Николина Ангелкова след среща с
Коментари Харесай

Успешен туристически сезон, отчете Николина Ангелкова

Успешен туристически сезон регистрира министър Николина Ангелкова след среща с представители на сектора. Близо 4 и половина милиона туристи са посетили България за трите дейни летни месеци. Това е растеж от 3,6 на 100 по отношение на същоия интервал от предходната година. Приходите през юни и юли са 1,2 милиарда евро, като нарастването е от над 8%, съобщи министър Ангелкова.

" На първо място е Румъния това лято. На второ място е Германия, на трето е Гърция, по-късно Русия, Турция. Имаме извънредно огромни растежи във връзка с Чехия, на Полша и Израел. Имаме нови пазари за лятото като Съединени американски щати и Норвегия. Имаме над 30 хиляди туристи единствено от Испания, която е и наш директен съперник в този артикул. Успяваме да се нареждаме и това лято като една извънредно устойчива и сполучлива туриситическа дестинация ", добави министърът на туризма.

Направени са над 300 инспекции по плажовете това лято, а недоволствата на телефоните на министерството са намалели от 420 през предходната година до към 250 през това лято. Над 600 хиляди лв. са наложените санкции и неустойки, от които над 350 хиляди лева към този момент са платени. Основните нарушавания при инспекциите на местата за настаняване са свързани с достъпа на хора с увреждания. Само два хотела са алармирали за тъжби, свързани с шума.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР