Успешен туристически сезон и отлична работа на институциите във Варна

...
Успешен туристически сезон и отлична работа на институциите във Варна
Коментари Харесай

Успешен сезон и добра работа на институциите отчете Валери Симеонов

Успешен туристически сезон и отлична работа на институциите във Варна регистрира при визитата си в морската столица вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Ръстът на приходите от обороти по Северното Черноморие единствено за трите месеца на дейния сезон е в размер на 34 млн.лв. 

От Министерство на вътрешните работи регистрират понижаване на нарушаванията и престъпността за лятото. С 20-25% по-малко са грабежите, а с близо 50% повече са разкритите закононарушения този сезон. С 50% по-малко са и икономическите закононарушения по повод отбрана на интелектуалната благосъстоятелност. Конфискуваните артикули в курортите и Варна са за 1 млн.лв., до момента в който през предишния сезон те са били за 2 млн.лв., сподели Симеонов. 

Сериозни били заслугите при взаимните инспекции сред органите на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и РЗИ.

Положителни резултати регистрират и от пожарната във Варна. Регистрирани са единствено 5 по-сериозни пожара на територията на курортите и града, при които няма жертви и съществени материални вреди. 

Освен 34 млн.лв. растеж на приходите, от Национална агенция за приходите отчели 8% растеж на приходите от налозите от началото на годината, а приходите от Данък добавена стойност за трите месеца на туристическия сезон са с 19 млн.лв. повече за областите Варна и Добрич. 

Със съдействието на полицията се ревизират приходите на стопаните на 302 първокласни автомобила.

Има импортирани с 24 млн.лв. повече от осигуровки на заетите в туристическия бранш и 8 млн.лв. повече от ДОД. 

64 са запечатаните заведения след инспекциите на приходната организация по Северното Черноморие това лято, а 10 са завършилите административни каузи. 

За интервала от началото на годината Национална агенция за приходите Варна е внесла в държавната хазна със 135 млн.лв. повече доходи от 2017 година, сподели още вицепремиерът. В същото време три пъти е намалял броя на административните нарушавания.

Митничарите са заловили 7 тона незаконен алкохол край морето при няколко свои акции това лято. Отчетен бе и растеж на иззетите цигари без бандерол. 

По информация на КЗП има спад на наложените актове в областта на туристическите услуги. 20 такива са били издадени в некатегоризирани обекти. 

По данни на РЗИ няма завишаване на допустимите правила на замърсяване на морската и питейната вода във Варна и региона. При взаимни инспекции с БАБХ в кухни на заведения и места за настаняване няма съществени нарушавания.

При акция " тишина " са тествани 98 обекта по Крайбрежната алея, в града и в курортите. При тях са установени 148 нарушавания, при които са дадени наставления. Това значи, че 50% от нарушителите са имали повтаряемост в установените нарушавания, сподели Симеонов. Според него след неговата инспекция по Алея първа няма реализиран дълготраен резултат. 

До момента е публикуван единствено един акт по отношение на наднормени децибели и една заповед за прекъсване на озвучаване. Въпреки това, Симеонов регистрира, че шумовото замърсяване на територията на Варна и Добрич е лимитирано по отношение на предходната година. 

От Инспекцията по труда в града са установили нарушавания, свързани с неспазването на смени и графици, само че това било обяснимо и разбираемо съгласно Симеонов, поради голямата липса на работна ръка и нуждата ангажираните в туризма да работят изключително.

По-малко нарушавания това лято отчели и от БАБХ. Служителите на инспекцията са направили 1600 инспекции, след които са формирани 35 акта. Миналата година при 1100 инспекции са формирани 45 акта. 6 заведения са били запечатани за неспазване на хигиеничните условия това лято по Северното Черноморие, до момента в който за предходната година броят им е бил 16. Конфискуваната негодна за консумация храна тази година е 300 кг., при 400 кг. за предходната година. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР