Успешен лов и отговорно отношение към природата във връзка с

...
Успешен лов и отговорно отношение към природата във връзка с
Коментари Харесай

Наслука! Днес откриват ловния сезон

 Успешен лов и отговорно отношение към природата по отношение на високия риск от горски пожари пожела шефът на Изпълнителна организация по горите, инж. Мирослав Маринов в свое одобрение към ловците по случай откриването на ловния сезон на дръпнат дивеч, оповестиха от Агенцията по горите.

" Разчитаме, че всеки български ловджия ще бъде виновен както за личното си здраве, по този начин и за здравето на останалите участници в лова и на своите фамилии. Човешкият живот е най-ценното нещо, по тази причина приканвам сътрудниците ловци да пазят и себе си и останалите участници в ловните излети ", се споделя в обръщението.

Предвид стартирането на ловния сезон в комплицирана епидемиологична конюнктура в страната, ловните излети би трябвало да се организират при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения, написани в заповедите на министъра на опазването на здравето. Ловците би трябвало да съблюдават и ограниченията за биосигурност за попречване разпространяването на африканска чума по свинете.

С цел попречване на нарушавания Изпълнителна организация по горите стартира всеобщи инспекции по време на ловните излети на малък мигриращ дивеч по отношение на спазването на Закона за лова и запазване на дивеча.

Проверките ще са по отношение на потреблението електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, превишаване на дневните отстрелни правила, ловуване без ловджийски билет или с нередовни документи, ловуване без предупредителен цвят в облеклото, ловуване в неразрешено място и в неразрешено време, отстрел на забранен за лов дивеч. Забранява се потреблението на алкохол и наркотични субстанции.

Строго ще се следи за съблюдаване на нормативните разпореждания във връзка с сигурността при осъществяване на ловните излети и предотвратяването на произшествия. През миналия ловджийски сезон са тествани общо 6 000 ловни дружини. Констатирани са 208 нарушавания, формирани са 63 акта по Закона за лова и запазване на дивеча. Има 6 случая с простреляни, без произшествия с съдбовен край.

Изпълнителна организация по горите ще прави и инспекции и за съблюдаване на противопожарните правила за запазване и отбрана на горските територии, което включва и дивеча и неговите местообитания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР