Успехите на Украйна помагат и на България, затова и в

...
Успехите на Украйна помагат и на България, затова и в
Коментари Харесай

Шаламанов пред Дарик: Успехите на Украйна помагат и на България

" Успехите на Украйна оказват помощ и на България, по тази причина и в полза на България е да помогне на Украйна. “Така стартира диалога военният специалист доцент доктор Велизар Шаламанов.

На въпрос какви дейности да чакаме от Москва, Велизар Шаламанов отговори, че е доста мъчно да се предскаже в елементи. Едно обаче може да бъде казано сигурно, уточни специалистът -че посредством навсе по-голямата и безапелационна военна помощ от свободния свят за Украйна, логистиката на Русия в района ще продължи да се утежнява, което ще докара до нови загуби за Руската Федерация в окупираните територии.

Раздвижването на дипломатическия фронт бе коментирано от Шаламанов с думите, че това са доста положителни вести, само че триумфът в дипломацията зависи само от триумфа на украинската войска. Колкото повече военни победи бележи Украйна, толкоз по-голяма е вероятността да се стигне до действителни мирни договаряния.

Военният специалист уточни три съществени правила за работа с Русия. Две от тях са „ Не се доверявай на Русия “, а третото „ Никой не е спечелил война в Русия “. В подтекста на третото предписание той означи, че никой не счита да атакува Русия и пропагандните лозунги за превантивна защитна интервенция са несъстоятелни.

Разговорът се насочи към българската политика с коментар за признатото решение от Народното събрание за оказване на военна помощ на Украйна. На въпроса за аргументите за оказаната опозиция от страна на държавното управление и президента за сходен тип помощ Шаламанов даде няколко аргументи.

„ Нашето общество е мощно разграничено и съветската дезинформация и агитация е извънредно мощна. Тя въздейства на политическите решения. “

„ Определено президентът и това държавно управление имат позиция противоположна на позицията на всички други президенти и държавни управления в страните от свободния свят. “

„ Ситуацията в българската войска с въоръжението и техниката не е добра и има натурален детайл на съмнение, че в случай че се освободи въоръжението и техниката, въпреки и остаряло и с доста ниска успеваемост, това ще отслаби отбранителните ни благоприятни условия. “

Шаламанов уточни необхдимостта от дейности в три направления, с цел да бъде преодолян всеки от посочените фактори. Първо, сериозна битка против дезинформацията и пропагандата от Русия на всички равнища. На второ място би трябвало да бъде ясно, че в случай че решенията бъдат оставени в ръцете на служебно държавно управление, нищо няма да се случи заради ясната позиция на президента. Трето, поддръжката от професионалните военни минава през политическо взаимно единодушие за заместваща техника и задвижване на плановете за превъоръжаване на българската войска. Той уточни, че отговорността за тези стъпки пада върху парламентарно показаните сили, които почитат цивилизационният избори на България.

На информацията за предложение за кръгова договорка от страна на Нидерландия за даване на Ф-16, ако България даде на Украйна своите МИГ-29, Шаламанов удостовери, че сходни покупко-продажби са нормална процедура в подтекста на този боен спор. Той съобщи, че сходни оферти се получават, когато една страна е подготвена да даде своята техника непринудено.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР