Успехите на спортисти от малки държави винаги са повод за

...
Успехите на спортисти от малки държави винаги са повод за
Коментари Харесай

Дамир Джумхур: Григор Димитров е изключително голяма личност

Успехите на спортисти от дребни страни постоянно са мотив за празник, само че и за в допълнение напрежение. Това споделя тенисистът Дамир Джумхур пред Канал 3. Той направи паралел сред себе си и Григор Димитров и какъв брой мъчно от време на време е да се оправиш с упованията на хората от страната ти.

" Колкото по-добър ставаш, толкоз по-голямо е напрежението. Когато бях №80, желаех да остана в топ 100. Когато станах топ 50, желаех да продължа да съм там. Винаги има напрежение. Играчите, от които не искаш да губиш, стават повече, когато напредваш в класацията. Същевременно всеки от страната ти чака големи резултати. Почнеш ли да мислиш прекомерно доста за всичко, мъчно се отърсваш ", сподели Джумхур.

" Всички от Балканите сме от дребни страни, в които огромните триумфи са мотив за празник. Същото е с Григор Димитров в България. Той е извънредно огромна персона. Стигна до №3 в света и може да реализира още повече. Но и поради напрежението в България не му е елементарно. Аз съм по същия метод в Босна – постоянно желаят да надвивам непрестанно, което е невероятно. Знам по какъв начин е и Новак Джокович в Сърбия. Загуби ли веднъж, става обект на рецензия ", продължи босненецът.

Дамир Джумхур описа повече и за персоналния си живот: " Роден съм един месец след формалния старт на войната в Сараево. Градът е обект на най-дългата блокада на столица в актуалната история. В този град аз отраснах. За родителите ми беше извънредно мъчно – тъкмо както за всеки в Сараево сред 1992 и 1996 година. Нямаше доста места, на които да играеш тенис. Държеше ме любовта към играта. Аз не знаех какво толкоз се случва, желаех да играя. Бях огромен войник още от 7-годишен ".

Джумхур прави огромния си пробив през 2017 година, когато печели поредно топ шампионатите в Санкт Петербург и Москва. Година по-късно победи с третата си купа в кариерата след триумф в Анталия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР