Успехите и усилията на олимпийските и параолимпийските ни медалисти не

...
Успехите и усилията на олимпийските и параолимпийските ни медалисти не
Коментари Харесай

Президентът удостои с Почетен знак олимпийските и параолимпийските ни медалисти

Успехите и напъните на олимпийските и параолимпийските ни медалисти освен ги трансфораха в най-достойните посланици на България, само че направиха, тъй че целият свят още веднъж да слуша " Мила Родино “ и да приказва за триумфите на българския спорт.

Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на гала в Гербовата зала на " Дондуков “ 2 удостои с Почетния знак на президента българските спортисти, постигнали медали на летните Олимпийски и Параолимпийски игри в Токио.

Пътят към Токио беше посипан с доста провокации, само че Вие показахте какво значи български дух и воля за победа, акцентира президентът, който връчи оценката на завоювалите олимпийско злато Ивет Горанова, Стойка Петрова и ансамбълът ни по художествена гимнастика: Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова; носителите на сребро Антоанета Костадинова, Християн Стоянов и Ружди Ружди и бронзовите медалисти Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

Атлетите получиха Почетния знак на президента за постигнатите изключителни триумфи в спорта, извоюваните олимпийски трофеи, подкрепяне на младите гении и за големия си принос към спортната популярност на България. Грамота от президента получи и Христо Христов, който доближи пето място в конкуренцията по повдигане на тежести на олимпиадата.

Държавният глава означи, че олимпийската популярност на страната ни, извоювана от генерации спортисти, е непреходна и е мотив за горделивост за цялото ни общество.

" Вие към този момент записахте със златни букви вашите имена в славната история на българския спорт и се превърнахте в образец за подражателство, в идоли на всяко спортуващо дете и бъдеща звезда “, посочи още президентът.

Румен Радев изрази признателността си и към треньорите, ръководителите, експертите, околните и фамилиите на спортистите.

" Благодарение на вашия професионализъм, грижа, безрезервност и безрезервна поддръжка тези прелестни младежи съумяха да осъществен своите фантазии “, добави той.

От името на удостоените с оценки Симона Дянкова благодари за оказаната чест, поддръжката и доверието.

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова открои в своето одобрение към медалистите техните високи резултати, станали мотив за горделивост на всички българи. В знак на благодарност от името на българските олимпийци и параолимпийци, както и от името на БОК, Стефка Костадинова подари на президента талисмана на Токио 2020, златна монета на Олимпийските игри 2020 и фланелка с подписите на всички медалисти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР