Успехът се дължи на доминацията на компанията в КитайHuawei е

...
Успехът се дължи на доминацията на компанията в КитайHuawei е
Коментари Харесай

Huawei изпревари за първи път Samsung при смартфоните

Успехът се дължи на превъзходството на компанията в Китай

Huawei е доставила 55,8 милиона смарт телефона на международния пазар през второто тримесечие
(снимка: CC0 Public Domain)

За първи път в своята история китайската компания Huawei оглави международната ранглиста на производителите на смарт телефони, измествайки южнокорейската Samsung от първото място. Това сочат данни на анализаторите от Canalys за второто тримесечие на годината.

В интервала април-юни Huawei е доставила 55,8 милиона смарт телефона на международния пазар. Това е с 5% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година, само че продажбите на Samsung падат доста повече – с 30% и възлизат на 53,7 милиона единици.

„ Впечатляващ резултат, който доста малко хора биха могли да предвиждат преди година ”, разяснява Бен Стантън, старши анализатор в Canalys. „ Нищо от това не би се случило без COVID-19. Huawei се възползва напълно от икономическото възобновяване в Китай, с цел да съживи бизнеса си със смарт телефони. Присъствието на Samsung в Китай е с дял под 1%, а главните му пазари като Бразилия, Индия, Съединени американски щати и Европа се сринаха от пандемията на ковид ”.

Не е елементарно да спечелиш, само че още по-трудно е да запазиш преднината. Продуктите на Huawei са под ембаргото, наложено от американското държавно управление. Според Canalys, задграничните продажби на смарт телефони Huawei за интервала април-юни 2020 година са намалели с 27%, в съпоставяне със същия интервал на предходната година, и заемат 28% от общите доставки на компанията.

Но Huawei взе забележителна преднина пред съперниците на вътрешния пазар. Продажбите на смарт телефони Huawei и под-бранда Honor през последното тримесечие набъбнаха с 8% на годишна база и надвишават 72% от всички продажби на компанията.

Huawei управлява 46% от възходящия пазар на смарт телефони в Китай, повече в сравнение с имат дружно Vivo, Oppo и Xiaomi. Canalys изяснява растежа в търсенето на смарт телефони в Китай с обстоятелството, че страната бързо и по-рано от останалите се оправи с пандемията, съумя да рестартира производството и да възобнови икономическата интензивност.

„ За Huawei е от първостепенно значение да бъде преди всичко ”, споделя Мо Джиа, анализатор от Canalys. „ Компанията обезверено би трябвало да показва силата на своята марка на локалните консуматори, доставчиците на съставни елементи и разработчиците. Но да останеш първи в дълготраен проект ще бъде предизвикателство ”.

Според анализатора, главните канални сътрудници в основни райони като Европа са все по-предпазливи при избора на устройства на Huawei. Господството на компанията на вътрешния пазар няма да е задоволително, с цел да задържи Huawei на международния връх на фона на световното икономическо възобновяване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР