Успехът никога не е гарантиран. Във всеки офис може да

...
Успехът никога не е гарантиран. Във всеки офис може да
Коментари Харесай

Те са страхотни! Но, не могат без вас!

Успехът в никакъв случай не е обезпечен. Във всеки офис може да намерите извънредно надарени и можещи чиновници, които имат капацитета и упоритостта да реализират нещо настина велико, само че по една или друга причина не съумяват да доближат задачите си.

Те може да знаят по какъв начин да изпълнят чудесно дилемите, които им се разпореждат, и да имат нужните умения и качества, с цел да стигнат до върха на своята специалност, само че все пак това има нещо, което им липсва. Те не реализират резултатите, които очаквате от тях, може би тъй като не знаят какво тъкмо желаете. Те имат нужните умения и упоритост, с цел да бъдат сполучливи, само че нямат визията, която да ги насочи в вярната посока. Те пробват и пробват, само че не престават се провалят

Тук на напред във времето излиза водачът. Вашата работа като началник на екип е да помогнете на вашите чиновници да надскочат всички ограничавания, които им пречат да разкрият цялостния си капацитет. Истина е, че по своята същина водачеството е една част ентусиазъм и една част мотивация, само че то може да бъде и освен това.

Много постоянно онази дребна изчезнала парченце, от която се нуждаят чиновниците, с цел да реализиран триумф, може да бъде обезщетена от положителния водач. Ето по какъв начин:

Добрият водач дава тенденция

Каква е главната задача на всеки водач? Аз имам вяра, че това е даването на тенденция. За задачата би трябвало да имате надълбоко и интуитивно знание за обстановката, в която се намира вашия екип и компанията като цяло. Хората желаят да знаят в коя посока би трябвало да вървят нещата, каква е крайната цел и по какъв начин да се стигне до нея. Вие сте индивидът, който може да им изясни всичко това.

Добрият водач вижда индивидът, в който може да се трансформира неговия чиновник, а освен този, който е сега

Великите водачи предизвикват чиновниците си да се развиват и им обрисуват бъдеще, в което триумфът е реалност. Това става по следния метод – първо обяснявате посоката, в която върви даден план, а по-късно описвате метода, по който наподобява индивидът, който в бъдеще ще извърши тази задача. Представете картина на предстоящ капацитет и по-късно помагате на вашите чиновници да стигнат до това равнище.

Добрият водач слуша

Защо слушането е толкоз значимо за триумфа? Защото вашите чиновници споделят с вас какво липсва на тяхната визия, какво не вършат задоволително добре и какво не им доближава, с цел да бъдат сполучливи. Най-добрите ръководители запълват тези празнини.

Добрият водач не се спънка

Важно е да бъдете индивидът, който обезпечава стимулите(заплащане, бонуси и тн.) и чертае пътя на чиновниците. Това не се реализира, като стоите пред тях и получавате цялото внимание и самопризнание за общите ви триумф, а като не им се пречкате и като ги тласкате под светлината на прожекторите. Ако желаете да бъдете ефикасен водач, би трябвало да водите от задните редове.

..................

Джон Брандън за Inc.com.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР