Успехът на въоръжените сили на Украйна в унищожаването на щаба

...
Успехът на въоръжените сили на Украйна в унищожаването на щаба
Коментари Харесай

Въоръжените сили на Украйна нанесоха сериозен удар на Путин

Успехът на въоръжените сили на Украйна в унищожаването на щаба на частната съветска войска „ Вагнер “ в окупирания град Попасна (Луганска област) е удар персонално за Владимир Путин. Това сподели съветският журналист Андрей Пионтковски пред Канал 24.

Експертът разяснява и наличието на вагнеровци в друга част на Украйна - в Херсонска област. Според него от военна позиция би трябвало да го изоставен. „ От военна позиция в този момент е оправдано съветският Генерален щаб да изтегли тази група вагнеровци от десния бряг, защото тя е уязвима, няма запаси и може да бъде унищожена “, изясни Пионтковски.

Говорейки за офанзивата против базата на „ Вагнер “ в Попасная и вероятното заличаване на нейния водач Пригожин, публицистът допусна, че това е бъде мощен удар за Путин, като унищожаването на крайцера „ Москва “ или неотдавнашните детонации на летище в Крим. Според него това ще е мощен психически удар за съветския президент. Според него дислоцираните в Попасна вагнеровци могат да имат отношение към зверствата над украински пандизчии в Еленовка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР