Успехът на нашия европейски модел се базира на икономическа мощ

...
Успехът на нашия европейски модел се базира на икономическа мощ
Коментари Харесай

Томас Арнолднер, главен изпълнителен директор на A1 Group: Европа трябва стане по-конкурентоспособна, за да запази своя висок стандарт на живот

Успехът на нашия европейски модел се базира на икономическа мощност и конкурентоспособност, и е доста значимо да запазим тази конкурентоспособност, в случай че желаеме да съхраним досегашния стандарт на живот, с който сме привикнали. Това съобщи Томас Арнолднер, основен изпълнителен шеф на A1 Group, по време на фестивала за нововъведения и технологии webit 2019.

Той показа, че има три условия, с цел да може Старият континент да стане конкурентен на останалите пазари: по-малко регулации, по-бързо взимане на решения и възстановяване на образованието.

Томас Арнолднер взе участие в първия спорен панел на webit 2019, който беше на тематика „ Визия за Европа 2030 и по какъв начин да предпазим бизнеса и потребителите”, в който взеха присъединяване представители на още две огромни имена от европейския бизнес – Siemens и Airbus. Томас Арнолднер е основен изпълнителен шеф на А1 Group - водещ снабдител на информационни решения, услуги за електронни разплащания и развлечение, както и на интегрирани бизнес решения. А1 Group развива своята активност в седем страни от Централна и Източна Европа, измежду които е и България. Към края на 2018 година A1 Group има над 25 милиона клиента и над 18 700 служителя, с доходи от 4,47 милиарда евро и EBITDA от 1,38 милиарда евро.



Според Томас Арнолднер, сега Европа изостава във връзка с напредък и основни технологии, като изкуствения разсъдък да вземем за пример, от Съединени американски щати и Китай. Ключов фактор за намаляването на това закъснение е въвеждането на ново потомство мобилни мрежи като 5G. Те ще трансформират метода, по който се създава и доставя наличие, метода на другарство и като цяло бизнес средата в Европа. Но това не може да стане без помощта на локалните регулатори, които лицензират и дават честоти на фирмите.

Като една от огромните бариери пред развиването на технологиите в Европа Арнолднер уточни регулациите. Той застъпи тезата, че в Европейски Съюз има доста сполучливи интернационалните компании и надарени фрагменти, само че тежките регулации вършат европейските софтуерни компании неконкурентни на фирмите от Съединени американски щати и Китай, където е доста по-лесно да се развие високотехнологичен бизнес. Тук идва и опцията да се вкарват нови технологии без това да лишава доста време за взимане на нужните утвърждения и позволения от съответните държавни органи.



И на последно място, само че не и като значение, съгласно Арнолднер, идва подобряването на образованието. В този детайл се включва както дигитализацията на процеса на учене, по този начин и престараване на технологиите в самия учебен материал на учениците.

През предишния месец A1 Group стартира построяването на една от първите 5G мобилни мрежи в Европа. Компанията получи позволение да употребява нужните честоти от австрийското държавно управление и в партньорство с Nokia към този момент работи по стартирането на нова мобилна мрежа в страната. В България упованията са, че А1 ще започва своята 5G мрежа през 2020 година, в случай че компанията получи право да закупи честоти в страната. А1 България към този момент разполага с 4,5G мрежа и последователно приготвя своята инфраструктура, с цел да може бързо да построи и започва 5G.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР