Успехът на едно председателство се дължи на усилията на всички

...
Успехът на едно председателство се дължи на усилията на всички
Коментари Харесай

В Брюксел обсъждат кандидатурата ни за Еврозоната

Успехът на едно председателство се дължи на напъните на всички страни, а освен на страната хазаин. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов пред членовете на Комисията по стопански и парични въпроси на Европейския парламент в Брюксел. Там той показа резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в региона на икономическите и финансови въпроси, съобщи БНР. 

Горанов съобщи готовността на България да влезе и в така наречен " чакалня " на Еврозоната. „ Ние сме декларирали нашите планове и позиция. Очакваме от нашите сътрудници от Еврозоната да заявят твърдо и да споделят нашето мнение, че България би трябвало да се причисли по едно и също време към банковия съюз и към ERM. От нашите сътрудници чакаме явен ангажимент, че в случай че последното изискване, участието в банковия съюз бъде изпълнено, няма да има, по прилика с Шенген, неофициални и не по разпоредбите причини, които да оставят в нас усещането, че сме третирани несъответстващо и неравно с другите страни “.

По-късно през днешния ден се чака финансовите министри на страните от валутния съюз да обсъдят настояването на България за присъединение към така наречен " чакалня " на Еврозоната и към банковия съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР