Успехът на Българското председателство на Съвета на ЕС не е

...
Успехът на Българското председателство на Съвета на ЕС не е
Коментари Харесай

Цвета Караянчева във Варна: Парламентът е най-прозрачната институция в България 


Успехът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз не е партиен, а на България, на всички ни. Постигнат бе консенсус по доста въпроси, завърши работата по огромна част от досиетата, получихме висока оценка за свършеното. Успехите демонстрираха, че в страната ни има готови хора да дирижират европейските тематики. Това разяснява ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която в границите на визитата си в морската столица откликна на поканата на народния представител и началник на ГЕРБ – Одесос, доктор Руслан Тошев за среща с жители в централния варненски регион.
„ Парламентът е най-прозрачната институция в България. 800 упълномощени публицисти наблюдават работата в Народното събрание, както и в комисиите, където се структурират законите. Най-широко се отразяват обаче персоналните нападки и борбите, което вреди на имиджа на институцията ”, регистрира Караянчева. Като образец за дейната работа в Народното събрание тя уточни, че единствено с цел да може свидетелството за съдимост да се издава онлайн, са редактирани 57 закона.
Цвета Караянчева посочи, че опцията повече жители да посещават Народното събрание и да следят от близко законодателната активност е значима стъпка за повишение престижа на Народното събрание. „ Проведените срещи, дните на отворени порти в Народното събрание, които също се радват на огромен интерес, дават късмет на хората да видят, че болшинството от депутатите не сме професионални политици, а експерти в разнообразни области и следваме поетите задължения към гласоподавателите ”, съобщи още Караянчева.
В неналожителен диалог с нея присъстващите сложиха редица въпроси, свързани с идната законодателна работа през новия политически сезон. Хората показаха неодобрение от ширещите се в интернет пространството подправени вести, които основават предпоставки за манипулиране на обществеността. Обсъдена бе и основната роля на инфраструктурата за възстановяване на бизнес климата в страната. „ Развитието на стопанската система дава действителни вероятности за поетапен растеж на приходите ”, увери Цвета Караянчева и оцени високо ускорения ритъм на обновяване на Варна.
Д-р Тошев й подари за спомен от срещата с членове на ГЕРБ-Одесос книгата на Офелия Хаджиколева „ Варна и варненци в една сбирка ”, събрала стотици остарели пощенски картички и любопитни истории за забележителното минало на морската ни столица.
По-късно Цвета Караянчева участва на връчването на премиите на 28-то издание на Международния балетен конкурс в Летния спектакъл във Варна. Най-старият и влиятелен балетен конкурс в света се организира под патронажа на ръководителя на Народното събрание.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР