Успехът има много лица. Особено, когато успяваш тук и сега,

...
Успехът има много лица. Особено, когато успяваш тук и сега,
Коментари Харесай

Кирил Петков – човекът, който може да материализира всяка идея в бизнес начинание

Успехът има доста лица. Особено, когато успяваш тук и в този момент, и правиш всичко това с лекост. Кирил Петков е приключил Харвард и преследва щастието си в България. Той може да материализира всяка концепция в бизнес начинание и е тазгодишният притежател на огромната премия " Достойните българи ".

Инициативата на вестник " 24 часа " отличи Петков за Центъра за приложни проучвания и нововъведения в Софийския университет, за който компанията му подарява 500 000 лв.. Петков е един от създателите на Харвардската стратегия в " Алма матер ", през която годишно гратис се образоват 60 студенти, определени сред 400 претенденти от всички университети в страната.

Самият той е ученик на Харвард Бизнес Скуул. След завръщането си в България, се занимава с бизнес с недвижими парцели, бил е учител в СУ, учил е нуклеарна физика. Женен за канадката Линда. Имат три деца.

Двамата гостуваха в предаването „ 120 минути”.

Запознали са се, когато са били на 18 година в университета на Британска Колумбия, описа Кирил.

„ Първата година изучавах физика, а Линда беше в „ Икономика”. И се запознахме, бяхме в едни общежития, и след 3 години към този момент първата ни щерка се беше родила, и живеехме във Ванкувър, след това в Торонто. Сега сме в София към този момент от 12 година Като се огледах към себе си във физиката, съучениците ми, доста умни хора, само че 98% бяха мъже и 90% от тях носеха очила. И на 19 години взех един курс по стопанска система, и множеството сътрудници и колежки бяха като Линда. Така смених стопанска система и се запознахме с Линда в тази стратегия. Нашата огромна щерка, която сега е в Ню Йорк и е на 18 година в действителност беше университетско бебе”.

В фамилията се приказва на разнообразни езици, само че по строги правила, стана ясно от думите му.

„ Между мен и Линда си приказваме на британски, сред мен и дъщерите на български, сред Линда и дъщерите на британски, а всяка една от трите дъщери си приказва с другата на друг език. Средната с огромната на британски, дребната и междинната на български, тъй че двата езика се преплитат непрестанно, само че по много строги правила. Всеки знае на какъв език да се обърне към другия член на семейството”.

Кирил Петков е имал щастливо детство и дължи доста на майка си.

„ Дължа доста на майка си, тя влага ужасно доста сила в първите ми години. Всяко лято в първите ми 14 години прекарвах по два месеца и половина на плаж Корал. Много щастливо дете с татко сърф преподавател, грижовна майка и в този момент 38 години по-късно това продължава да е една огромна идея – за мен и за цялото ми семейство, тъй като България е толкоз красиво място и, когато трябваше да представям България пред моите съученици в Харвард, съумях по този начин да я показва, че към 20 съученика пристигнаха идващото лято в България. Когато те пристигнаха от Харвард, минаха през Слънчев бряг и споделиха – О, това ни наподобява на Тихуана – леко престъпно насочен на ниска цена туристически център.

След това пристигнаха на Корал, част от тях са кайт сърфисти, покараха кайт, останаха в Лозенец мисля, че една седмица. Парите, които тези хора похарчиха в Лозенец, радвайки се на българската природа, на българското Черноморие, на невероятните пясъци на дюните на Корал, на ниската соленост на водата в Черно море, тези хора може би похарчиха колкото 50 англичанина харчат в Слънчев бряг”.

За битката за опазване на плажовете по Черноморието, предприемачът описа:

„ Ако, вместо да се опитваме да създадем най-евтиният туризъм на света, подчертаваме на хубавите ни плажове, резервираме си дюните, хората, които биха пристигнали на този вид туризъм, са доста пъти по-платежоспособни и лицето на България стартира да не бъде място за разгулен туризъм, стартира да бъде място за природосъобразен туризъм, място, където човек може да отпусне душата си на кътче, където природата още не е разрушена.

Много се надявам в идващите няколко месеца, че най-малко тези три плажа, ние имаме над 200 плажа на Черноморието, само че най-малко тези три плажа ще успеем да ги запазим – Корал, Иракли и Карадере.

Те са непокътнати от закона като плажове за природосъобразен туризъм, само че зад тях има големи проекти”.

Цялото изявление вижте във видеото:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР