Успехът идва в бизнеса благодарение на възможностите, които ни се

...
Успехът идва в бизнеса благодарение на възможностите, които ни се
Коментари Харесай

Серендипити? Добре, но трябва и постоянно да сте в час

Успехът идва в бизнеса с помощта на опциите, които ни се откриват. Но несъмнено, не всяка от тях има капацитета да се трансформира в нещо действително. Обикновено необикновените прозрения, покупко-продажбите или други открития имат силата да изстрелят бизнеса стремително нагоре.

Тук следват няколко съвета, които ще ви оказват помощ елементарно да откривате и оползотворявате идващите благоприятни условия.

Преливайте от любознание

Има една избрана настройка на търговците, която би трябвало да бъде непрекъснато включена и при вас - за да захраните всички останали свои привички за търсене на благоприятни условия да спечелите клиенти и сътрудници. Това е любознанието. 

Забелязали ли сте, че сполучливите предприемачи винаги са доста любопитни? Те виждат начин там, където другите хора виждат проблем. Докато останалите единствено се оплакват, те се питат: Защо? Защо този артикул, или услугата, не работят по метода, по който би трябвало? Има ли различен метод? Мога ли да изкарам пари от него?

Можем да кажем даже, че бизнесът стартира с удивлението след разочарованието.

Използвайте силата на любознанието, с цел да създавате повече продажби. Тя ще ви даде ранен сигнален сигнал за възможни положителни благоприятни условия. Най-добре се посъветвайте с най-любопитния човек, който познавате и се пробвайте да почерпите от негово вдъхновение. Това би било положително начало.

Щастливата случайност

Случайността, съвпадението или така наречен serendipity (серендипити) е прелестна дума, която използваме, с цел да опишем щастието, което ни е навестило изцяло инцидентно. Това обаче не значи чисто и просто кьорав шанс. Най-ценните благоприятни условия рядко ще паднат в ръцете ви, просто ей по този начин. Трябва непрекъснато да сте в придвижване, да следите всичко, което се случва, с цел да сте сигурни, че ще уловите положителните шансове, които се откриват пред вас. Можете да си създадете и сами „ щастлива случайност “, в случай че бъдете непрекъснато отворени към евентуалните благоприятни условия и действате за тяхното реализиране.

Развийте случайността

Оказва се, че не е толкоз мъчно да превърнете положителните благоприятни условия в страховит проект за деяние. Това, което нормално се случва е, че се натъкваме на разположение или концепция, които ни дават избрана опция, без да сме очаквали.

След това ви остава единствено да се оглеждате деликатно и да съумеете да прецените по кое време и по какъв начин е допустимо инцидентни хора, хрумвания и места да се сблъскат и да образуват нови шансове пред нас.

Свържете се с хората в обществените мрежи

Възможностите не се носят като облаци във въздуха. Те са крепко прикрепени към хората. Така че, в случай че ги търсите някъде, по-добре ги потърсете при хората. Те ще оценят вашите старания повече от всеки различен.

Обърнете внимание на приятелите си в обществените мрежи, които постоянно споделят всякакви забавни неща. Опитайте се да разберете какво ги подтиква към такива хрумвания, като дружно с това направете всичко допустимо да се запознаете с повече хора, които имат такива характерности.

Поемайте премерени опасности

Ако рискувате прекомерно доста без да му мислите, има заплаха най-после да останете разочаровани. Все едно да играете на борсата или пък да карате мотоциклет без каска. И въпреки всичко рискът е непрекъсната част от живота, тъй че не можем и без него. Важното е да поемате премерени опасности, по този начин ще можете да усетите, когато някоя добра опция се изпречи на пътя ви. Направете си лист с рискованите обстановки, които са допустими за вас и с тези, които бихте желали да избегнете. Така ще знаете какви цели да гоните.

Рийд Хофман и Бен Касноча за сп. Entrepreneur
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР