Усмихнат до уши, той си прави селфи пред множество симпатизанти,

...
Усмихнат до уши, той си прави селфи пред множество симпатизанти,
Коментари Харесай

Опозиционерът Хуан Гуайдо се опълчва на Николас Мадуро с младежкия си стил

Усмихнат до уши, той си прави селфи пред голям брой симпатизанти, които развяват венецуелски флагове. За нула време опозиционерът Хуан Гуайдо се трансформира в същинска звезда и се опълчва на президента Николас Мадуро с медийните оръжия на своето потомство.

" Ще направя селфи, с цел да видят вашите лица. Искам да видят това лице на вярата и насладата ", съобщи във вторник 35-годишният Гуайдо по време на проява на негови последователи в Каракас. Той провокира аплодисменти с думите си.

С три милиона почитатели в " Инстаграм " и 1,2 милиона в " Туитър " (за по-малко от месец те се усилиха четирикратно), неговото селфи получи повече от половин милион лайкове и бе споделено 24 000 пъти за по-малко от ден.

" Хуан Гуайдо принадлежи към поколението на " милениалите ", напомня Андрес Канисалес, специалист по политически пиар. Той има поради хората на възраст от 20 до 35 години, навършили пълноправие през новото хилядолетие. " Той обсеби обществените мрежи, умее да бъде достоверен, съпричастен, да импровизира, да покаже същинското си аз ", прибавя анализаторът.

На митингите Гуайдо е като същинска рок звезда: последователите го гонят да си създадат с него фотография, да го прегърнат, да го поздравят или най-малкото да го допрян. Еухенио Мартинес, експерт по политически маркетинг, акцентира бързо откритата " връзка " сред някогашния инженер и неговите симпатизанти.

Дори кучето му има профили в " Инстаграм " и " Туитър " с хиляда почитатели. " Аз съм огромното свободолюбиво куче! Бау! ", се споделя в описанието на туитър акаунта му.

Костюм и мотор

Николас Мадуро, който назова Гуайдо " момче, което си играе на политика ", също е деен в обществените мрежи. Но " той към този момент няма политическата самодейност и се оказа в отбранителна позиция ", счита политологът Луис Саламанка.

Критикуван от чавистката власт, която го упреква, че е " кукла на конци ", манипулирана от Вашингтон, опозиционерът засенчи и 46-годишния Леополдо Лопес, водач на неговата партия " Народна воля ", който от август 2017 година е под домакински арест.

Облечен най-често в костюм, Гуайдо изнася речи или дава изявленията постоянно до венецуелското знаме, което сътрудниците му носят на всички места.

Често отива на митинги с мотор, както го направи и във вторник.

На 5 януари, когато оглави Народното събрание - единствената институция под контрола на опозицията - той се качи на трибуната в залата със своята брачна половинка Фабиана Росалес и 20-месечната си щерка. Придавайки си значимост като същински президент, той си навлече рецензии даже от опозицията.

Някои го съпоставят с някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама поради стройната му фигура, късата коса, матовия загар и даже стила на обличане.

Антипод на Чавес

Хосе Рафаел Брисеньо, който работи с кандидатките на състезанието " Мис Венецуела " и ги учи по какъв начин да се показват обществено, счита, че имиджът, който си е построил Гуайдо, цели да насочи ясно и директно обръщение.

Сдържаният му жанр е отражение на " вида страна, към която той желае да върне " Венецуела, счита Брисеньо. Той акцентира, че опозиционерът е станал известен, бидейки " противовес " на харизматичния социалистически водач Уго Чавес, който умря през 2013 година

" Младостта и скромният му генезис играят в негова изгода... Това се усеща в метода му комуникиране. Въпреки че е просветен, той не е изгубил тази спонтанност на човек от народа ", акцентира Андрес Канисалес.

Близки до партията му източници споделиха пред Агенция Франс Прес, че е ходил на курсове за рационализиране на изрече, имиджа и жестовете си, тъй като единствено допреди няколко месеца е бил много слаб оратор.

" Научи се много бързо. Не прави доста бомбастични изявления, каквито мисля, че страната към този момент се е уморила да слуша ", счита Канисалес.

Реториката му цели да бъде практична - нито завладяна, нито високопарна, склонен е Луис Саламанка с специалиста по политически пиар. " Ключово в неговия имидж е изненадата, която сервира, и отправянето на непосредствено предизвикателство към властта на Мадуро. Там се крие неговата мощ ", счита анализаторът. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР