Услугите за поточно видео, включително Netflix и Amazon, изглежда ще

...
Услугите за поточно видео, включително Netflix и Amazon, изглежда ще
Коментари Харесай

ЕС определя на Amazon и Netflix квоти за местно съдържание


 Роберто Виола, който управлява дирекция „ Комуникация, мрежи, наличие и технологии “ на Европейската комисия. Снимка: Европейска комисия

Услугите за поточно видео, в това число Netflix и Amazon, наподобява ще би трябвало да съблюдават европейски квоти, които постановат в библиотеки да има най-малко 30% локално наличие.

В изявление за сп. Variety на Филмовия фестивал във Венеция Роберто Виола, който управлява дирекция „ Комуникация, мрежи, наличие и технологии “ на Европейската комисия, съобщи, че разпоредбите, даващи преимущество на европейското наличие, ще бъдат избрани през декември в специфичен закон.

„ Трябва да се организира от окончателното гласоподаване, само че това е елементарна условност “, сподели той и добави, че през идващия месец ще бъдат разгласяват статистически данни, които в детайли разказват към този момент наличното интернационално наличие. Виола призна, че таблиците няма да имат стойност за закона, само че ще дават управление на регулаторите.

Отделни законодателни промени се създават, тъй че да се подсигурява, че други цифрови мрежи като Netflix да вземем за пример заплащат по-голям дял от приходите на създателите.

Този ход ще бъде приветстван от Canal Plus и други канали за платена телевизия, защото, според френското законодателство каналът е задължен да влага 12,5% от годишния си оборот за предварителна продажба на създадено във Франция наличие.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР