Услугата за споделено ползване на електромобили SPARK вече разполага с

...
Услугата за споделено ползване на електромобили SPARK вече разполага с
Коментари Харесай

SPARK вече предлага 60 електромобила за споделено ползване в София

Услугата за споделено прилагане на електрически автомобили SPARK към този момент разполага с 60 автомобила на територията на София. Така, пет месеца от старта ѝ броят на наличните транспортно средства към този момент е подсилен.

„ Щастлив съм да заявя, че представянето на SPARK надмина упованията ни. За пет месеца достигнахме 60 електрическия автомобил, над 10 000 регистрирани потребителя, към 150 самостоятелни сесии дневно и два пъти по-голяма зона за наем и освобождение на колите. Изключително сме признателни на нашите сътрудници от ДЗИ, които са една от дребното съвременни застрахователни компании в България, които се съгласиха да бъдат сътрудник на високотехнологична цифрова услуга като нашата, и, несъмнено, на Порше България, които доставят колите и поставят големи старания да развият пазара на електрически автомобили у нас. Представянето на SPARK ни дава убеденост да си сложим високи цели – 100 електрическия автомобил до края на 2018 година, 250 до края на 2019 година “ разяснява Стефан Спасов, изпълнителен шеф на SPARK.

 SPARK към този момент предлага 60 електрическия автомобил за споделено прилагане в София

Kлючова роля за триумфа на услугата имат двата съществени колегата: ДЗИ, главен осигурител на електрическите автомобили, и Порше България, главен снабдител на електрическите автомобили.

От ДЗИ споделят, че в делът на осъществените продажби през интернет е висок – 36% от поисканите предложения онлайн са се трансформирали в полици. Известяването и инспекцията на статуса на вредата пък са най-често употребяваните услуги онлайн.

От там допълват още, че употребява дроновет при огледи и снимане на застрахователни събития при земеделските култури. 18,7% от общия брой на вредите в агросектора са били снимани с дрон и обработени от профилиран програмен продукт за по-прецизна оценка, което е икономисало близо 200 човеко часа за огледи „ на терен “ на ДЗИ и клиентите им.

До 2050 година статистиката сочи, че 70% от увеличаващото се население на Земята ще живее в градски пространства. Това слага ролята на човешката ежедневна подвижност в трагична светлина, както в никакъв случай до момента. Според марката Volkswagen (представяна у нас от упоменатата Порше България), бъдещето на подвижността е в нашите ръце и в ръцете на производителите на коли. Мобилността би трябвало да се пресъздаде и открие за нова епоха. В нея са най-големите евентуални проблеми, там лежи и най-големият капацитет за смяна и радикални решения.

SPARK е услуга, която разрешава разкриване и наемане на електромобил през мобилен телефон, без значение дали желаете да ползвате услугата 15 минути или няколко дни. След прилагане на услугата, може да оставите колата в „ синя “ или „ зелена “ зона, където електрическите автомобили стопират гратис, или в избраните за задачата зони отвън центъра на София. SPARK е взаимен план на Eldrive, компания профилирана в създаване и ръководство на инфраструктура от зарядни станции за електрически автомобили и гъвкави схеми за дълготрайно наемане на електрически автомобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена подвижност с електрически автомобили във Вилнюс, Литва.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР