Услугата за споделено пътуване в София Spark вече има 60

...
Услугата за споделено пътуване в София Spark вече има 60
Коментари Харесай

60 електромобила за споделено пътуване вече обслужват столичани

Услугата за споделено пътешестване в София Spark към този момент има 60 електрическия автомобил, които обслужват жителите на столицата. Регистрациите пък са над 10 000 единствено пет месеца след навлизането ѝ у нас. Това заяви Стефан Спасов, изпълнителен шеф на Spark, на събитие в столицата.

По думите му София е първият град по нашите ширини с услуга за споделена подвижност, употребяваща електрически автомобили, и градът е приветствал нововъведението.

" Целите ни са до края на годината да имаме 100 коли и 20 000 регистрации. А през идната - над 200 коли и 40 000 регистрации ", добави той.

В момента от 60-те настоящи коли 57 са модел Volkswagen E-Up, а три са Nissan e-NV 200.

По думите на Коста Чолаков, изпълнителен шеф на ДЗИ - компанията, която застрахова колите за споделена подвижност, Spark са основали един нов свят.

" Ние желаеме да подпомогнем този свят. Като цяло вкарваме и редица нови цифрови услуги - да вземем за пример започнахме да използваме дронове при огледи на вреди, изключително в земеделието. Изчислихме, че предходната година от цифрови услуги сме съумели да спестим 700 000 листове хартия ", добави той.

Изпълнителният шеф на " Порше БГ ", които са доставили електрическите Volkswagen E-Up, Маркус Тацер съобщи, че увеличението на хората в градовете основава съществени проблеми с трафика в целия свят. " Искаме да сме част от решението на този проблем и да сме компанията, която прави хората мобилни във всяко отношение. Благодарение на плана със Spark се превърнахме в водач в продажбите на електрически автомобили в България ", сподели още той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР