Услугата за споделена градска мобилност Spark ще увеличи автопарка си

...
Услугата за споделена градска мобилност Spark ще увеличи автопарка си
Коментари Харесай

Потребителите на Spark вече ще карат и електрическия Hyundai Kona


Услугата за споделена градска подвижност Spark ще усили автопарка си от електрически транспортни средства с нов модел електрически автомобил – електрическият Hyindai Kona. Компанията към този момент е предоставила първите 20 коли на корейския производител, а доникъде на годината ще бъдат доставени още 150 броя. По този метод общият брой на електрическите автомобили, които ще могат да употребяват потребителите на услугата, ще доближи 300. Останалите модели в автопарка на SPARK са VW e-Up! и няколко електрически модела Leaf на японския производител Nissan.



„ Само за 1,5 години SPARK се наложи като значима част от градската подвижност в София, разяснява Стефан Спасов, изпълнителен шеф на SPARK. - За този интервал приложението има над 35 000 потребителя, а зоните, в които може да бъде нает или освободен автомобил през мобилното приложение, към този момент покриват забележителна част от града. Вече можем да се похвалим и с разнороден, от позиция на видове електрически автомобили, автопарк. Новите Hyundai Kona са естествена последователност в развиването ни. Това са първокласни коли от висок клас, които имат забележителен пробег от 300 км с едно зареждане. С тази поръчка вършим ясна поръчка, че услугата SPARK има огромен капацитет и от ден на ден ще навлиза в транспортния микс на София “ добавя Спасов.

Дебютът на Hyundai KONA Electric бе при започване на 2018 година, като бе разгласен за първия 100% електрически стилен SUV в Европа. Автомобилът се предлага с 2 разновидността на батерията – 39,2 кВтч и 64 кВтч, като спецификацията, предпочетена от Spark, е с по-компактната батерия, с която той може да изминава до 300 км с едно зареждане.

През 2017 година Hyundai Motor е постигала 523 258 регистрирани автомобила в Европа, или с 3,5% повече по отношение на 2016 година До средата на 2018 година корейската компания е подменила 90% от моделната си гама. “Благодарение на огромната си инфраструктура в района 75% от колите, продадени на Стария континент, са измислени, проектирани, тествани и съединени в Европа, тъй че да отговорят на желанията на европейските консуматори. В това число влизат два завода в Чехия и Турция с общ годишен потенциал от 600 000 автомобила”, изясняват от Hyundai Motor.

„ Безспорен факт е, че през последните години Hyundai зае лидерски позиции в мощно развиващият се сегмент на колите с различно задвижване. Семейството на IONIQ бе оценено с извънреден брой награди и оценки от български и международни институции в редица категории. Hyundai KONA сподели, че производителят има софтуерните средства да предложи изцяло електромобил с пробег до 450 км при версия с 64 кВтч батерия, въпреки че проби на самостоятелни организации демонстрират, че Hyundai KONA може с едно зареждане да измине даже повече от 600 км. Партньорството ни със SPARK е следващото доказателство, че Hyundai KONA е новаторски модел, който освен има своето място в света на различно задвижваните коли, а и че има капацитет да заеме водеща позиция “, прибавя Юлиян Чебишев, изпълнителен шеф на IND Commerce, формален представител на Hyundai за България.

Всички електрически автомобили на SPARK могат да бъдат наети посредством приложението за мобилен телефон, без значение дали потребителят ще употребява колата няколко минути или няколко дни. След като си свърши работата, потребителят може да остави колата в „ синя “ или „ зелена “ зона, където електрическите автомобили стопират гратис, или в избраните за задачата зони отвън центъра на София. Приложението демонстрира какъв заряд е останал в батерията на съответната кола, а с миналите километри потребителят натрупва eGO точки. С 1500 точки eGO потребителят получава цялостен безвъзмезден ден с VW e-UP!
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР