Услугата за електронна поща на Google – Gmail, ще претърпи

...
Услугата за електронна поща на Google – Gmail, ще претърпи
Коментари Харесай

Google с ключова промяна за Gmail

Услугата за е-поща на Гугъл – Gmail, ще претърпи основна смяна. Гугъл няма повече да сканира наличието на мейлите, които получават потребителите, за да им доставя персонализирани рекламни послания.

Технологичният колос постоянно бе подложен на критика за практиката си да употребява данните от имейлите на потребителите си, с цел да насочва съответстващо рекламните послания в мрежата си.

Сега обаче Гугъл ще прекрати тази процедура, оповестяват от компанията посредством своя блог, предава CNN.

Промените ще влязат в действие в края на актуалната година.

Ходът следва правилата, залегнали в Gmail услугата за бизнес, където не се сканират получаваните писма, като това към този момент няма да се случва и с безплатните сметки.

Това обаче не значи, че хората няма да виждат повече таргетирани реклами в Gmail. Те ще продължат да бъдат персонализирани посредством информацията, извличана от други източници.

Така да вземем за пример, Гугъл ще събират данни от историята на гледаните клипове в платформата за видеосподеляне YouTube.

Все отново Гугъл ще продължи да проучва данните от мейлите за цели, разнообразни от проявлението на реклами.

Според общите условия на компанията, сканирането на наличие се случва заради заплахата от спам и вируси.

В обявата си в своя блог Гугъл афишира своите принадлежности срещу спам и фишинг, които изискват сканирането на наличието на електронните писма.
Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР