Услугата ще е достъпна от 24 юни 2020 г., проверката ще

...
Услугата ще е достъпна от 24 юни 2020 г.,
проверката ще
Коментари Харесай

Гражданите ще могат да правят справки за невръчени глоби по ЗДвП през интернет портала на МВР

Услугата ще е налична от 24 юни 2020 година, проверката ще се прави по номер на свидетелство за ръководство и ЕГН

От 24 юни жителите ще могат да правят справка посредством Портала за административни услуги на Министерство на вътрешните работи за невръчени им наказателни постановления (НП) и електронни фишове. До сегашния момент те имаха опция да вършат проверка само за дължими санкции по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) по влезнали в сила фишове, електронни фишове и Национален парк.

Чрез услугата „ “, при въвеждане на номер на удостоверение за ръководство на МПС (СУМПС) и ЕГН/ЛНЧ, те ще могат да проверяват по интернет както за неплатени отговорности, по този начин и за наличие на издадени, само че невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.

Както и до момента при съществуване на връчени и влезли в действие наказателни документи, по които се дължи санкция, се извежда лист с неплатени отговорности и е осигурена възможност за възнаграждение на дължимите суми непосредствено през Портала за административни услуги на Министерство на вътрешните работи. Другите възможности за възнаграждение задълженията са посредством терминално устройство в структура на Министерство на вътрешните работи, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и посредством КЕШ-терминали.

От 24 юни при съществуване на невръчени Национален парк и електронни фишове на екрана ще се визуализира осведомително известие за това.

Важно е жителите да знаят, че за да стане дължима санкцията наложена с административно-наказателен документ, не отпада нуждата той първо да бъде връчен и влезнал в действие, съгласно нормативно заложените периоди. Стъпките тук са две. Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно ръководство на МВР или в звено „ Пътна полиция “, като след връчване може да бъде заплатен веднага посредством ПОС-терминал на място или Портала, както и останалите способи - по банков или посредством КЕШ-терминал. За връчване на наказателни постановления е необходимо лидерът да посети ЛИЧНО звеното на „ Пътна полиция “ към областната дирекция на Министерство на вътрешните работи по постоянен адрес.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР