Услугата на Samsung е готова за ползване в училища и

...
Услугата на Samsung е готова за ползване в училища и
Коментари Харесай

Мобилно приложение превръща говор в текст

Услугата на Samsung е подготвена за прилагане в учебни заведения и университети

Мобилно приложение на Samsung трансформира диалект към текст в действително време в поддръжка на възпитаници и студенти с повреден слух

Услуга за трансформиране на диалект към текст, чиято пилотна фаза дружно започва в края на предходната година, към този момент е изцяло автоматизирана и подготвена за прилагане от хората с повреден слух в България, стана ясно през днешния ден на събитие на Samsung Electronics България и фондация „ Заслушай се “.

„ Говор към текст powered by Samsung ” съставлява мобилно приложение, което в действително време трансформира речта в писмен текст. При старта на пилотната фаза в края на 2016 година услугата се осъществяваше благодарение на стенографи, които отдалечено участваха в процеса. След дейна работа в продължение на съвсем година, тя е автоматизирана и работи изцяло независимо.

Към момента мобилното приложение за трансформиране на диалект към текст е предопределено да подкрепи образованието на деца и младежи с повреден слух, осигурявайки им по-високо качество на образование. Така глухите възпитаници и студенти ще имат опция да прочетат всичко, което преподавателят приказва, даже това, което споделя, до момента в който написа на дъската.
още по тематиката
Статистиката сочи, че към 7000 деца с друга степен на загуба на слух посещават всеобщи учебни заведения и изпитват съществени усложнения в час, като са принудени да четат по устните, с цел да съумеят да схванат това, което споделя учителят. Подобна е обстановката и с близо 300 студенти с повреден слух, които пропущат по-голямата част от информацията, предадена по време на лекциите.

„ С този план вършим голяма крачка напред в обезпечаване на еднакъв достъп до по-качествено обучение на хилядите деца с повреден слух у нас. Нужни са още доста старания, с цел да може тези деца, а и цялата общественост на глухите хора, да се радват на обществено налична среда, само че със взаимните старания на неправителствения бранш, институциите и бизнеса, тази цел е изцяло постижима “, съобщи Жасмина Петкова, експерт „ Корпоративни обществени планове и връзки с обществеността “ в Samsung Electronics България.

Студенти, участващи в професионалните курсове на Samsung в границите на самодейността Tech Institute, са част от екипа ИТ експерти, създал платформата за превръщане на диалект в текст. Услугата е и част от задачата на фондация „ Заслушай се ” за обезпечаване на еднакъв достъп на 120 000 хора с повреден слух в България, в която интензивно се включва Samsung посредством софтуерни нововъведения.

„ Нужно е да бъдат обезпечени профилирани методики за образование на глухите деца, обучителни стратегии по жестов език за ресурсни учители, въвеждането на жестовия език в профилираните учебни заведения за глухи деца. Освен това, желаеме да въведем и благоприятни условия за себеоткриване и мотивация измежду глухите деца и младежи “, сподели Ашод Дерандонян, създател и ръководител на фондация „ Заслушай се “.

Дългосрочната цел е услугата да се употребява освен в помощ на образованието, а и по време на обществени събития, помагайки на хората с повреден слух да вземат участие пълноценно в обществения живот.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР