Услугата има по-голям брой платени абонати от своя конкурентПрез февруари

...
Услугата има по-голям брой платени абонати от своя конкурентПрез февруари
Коментари Харесай

Apple Music изпревари Spotify по ключов показател в САЩ

Услугата има по-голям брой платени клиенти от своя съперник

През февруари Apple Music е имала 28 млн. платени клиенти на територията на Съединени американски щати (източник: Apple)

Броят на платените клиенти на Apple Music за първи път надвиши този на конкурентната услуга Spotify измежду потребителите в Съединени американски щати, само че шведската компания остава с повече консуматори като цяло, заяви Уолстрийт Джърнъл.

През февруари Apple Music е имала 28 млн. платени клиенти на територията на Съединени американски щати, спрямо 26 млн. за Spotify. Съгласно отчета, услугата на Apple притегля по-активно клиенти, в сравнение с главния си съперник – с растеж от 2,6-3% на месец по отношение на 1,5-2%. Темповете на растеж на международния пазар са надлежно 2,4-2,8% против 2-2,3%.
още по тематиката
Същевременно обаче, общият брой на клиентите на Spotify е доста по-голям. Твърди се, че към края на първото тримесечие стрийминг услугата са употребили 220 млн. души.

Spotify се появи на пазара през 2006 година, до момента в който Apple Music е дейна от 2015 година Наскоро шведската компания подаде тъжба против Apple в антимонополните органи на Европейски Съюз, като я упрекна, че нарушава конкуренцията с разпоредбите, заложени в своята поточна услуга.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР