Услугата беше предоставена безплатно за един ден от националния телеком

...
Услугата беше предоставена безплатно за един ден от националния телеком
Коментари Харесай

Куба проведе тест на мобилен интернет в цялата страна

Услугата беше предоставена гратис за един ден от националния телеком и доближи до повече от пет милиона консуматори. Досега интернет на острова е имало единствено в държавните институции и някои университети.


" Да сложим идеологията на кубинската гражданска война в онлайн пространството ". С това желание новият президент на страната Мигел Диас-Канел стартира своя гражданска война - тази на разширението на интернет-достъпа. в продължение на осем часа Държавната телекомуникационна компания в Куба тества въвеждането на 3G мрежа. Целта е да се проправи път към непрекъснато снабдяване на услугата с покритие върху цялата територия. Новият държавен глава желае кубинците да се опълчват на вълната от псевдокултурно, тривиално и вулгарно наличие в мрежата. От друга страна елементарните жители се зарадваха на краткотрайната независимост.
Елена Сантандер, гражданин на Хавана: Можеш да се свържеш от вкъщи си, да приказваш колкото си пожелаеш и никой не знае защо приказваш. Навън обаче всички ще те чуят.
В сферата на всеобщата връзка и интернет достъпа Куба е една от най-слабо развитите страни. Въпреки че публични точки за мобилна връзка са ситуирани в цялата страна, достъпът до услугата коства $ за час. За съпоставяне междинната месечна заплата в островната страна възлиза на 30 $.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР