Условно наказание от 2 години затвор, отложено с 4-годишен срок,

...
Условно наказание от 2 години затвор, отложено с 4-годишен срок,
Коментари Харесай

Окончателно по „Суджукгейт“ Условна присъда за Живко Мартинов

Условно наказване от 2 години затвор, отсрочено с 4-годишен период, постанови Върховния касационен съд за някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, оповестиха от Върховен касационен съд. С това се поставя точка на абсурда „ Суджукгейт “.

Мартинов е приет за отговорен за това, че през 2011 година е изнудвал добричкия предприемач Антон Проданов да му достави един звук суджук, 30 кг телешка пастърма и 30 кг филе, потвърждавайки, че ги желае за някогашния министър председател Бойко Борисов.
„ Антон П. не е желаел в точния момент да се оплаче за осъществено по отношение на него противоправно държание пред съответните институции, страхувайки се от повлияването им от подсъдимия като локален изтъкнат функционер на избрана политическа партия, за което приказва очевидецът Х. В тази тенденция не трябва да се подценява и събитието, че пострадалият е приел заканите за цялостно очистване на бизнеса му като елементарно изпълними, заради което и се е поддал покорно на изнудването “, написа в информацията от съда.
Допълват още, че „ производството е формирано години по-късно и не по сигнал на потърпевшия, поради основаната конюнктура на боязън на локално равнище в Добрич от подсъдимия, заради явните му удобни позиции измежду ръководещата тогава политическа партия “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР