Условно наказание от 2 години лишаване от свобода“ с 4-годишен

...
Условно наказание от 2 години лишаване от свобода“ с 4-годишен
Коментари Харесай

Шофьор, причинил смърт на пешеходец на пътя, получи условна присъда

Условно наказване от 2 години „ отнемане от независимост “ с 4-годишен изпитателен период наложи Окръжният съд в Добрич на 49-годишен мъж за породена по несъобразителност гибел на пътя. Съдът го лиши и от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 2 години и 6 месеца. Той ще заплати и направените в хода на производството разходи в размер на 1431 лв..Делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият Стамен Д. призна всички обстоятелства, изложени в обвинителния акт. Въз основа на това в началото наложеното му наказване беше понижено с една трета.

Мъжът се признава за отговорен, че през нощта на 1 юли 2017 година по пътя Добрич - Варна, на към три километра след околност „ Пети километър “, при ръководство на лек автомобил, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и предизвикал по несъобразителност гибелта на пешеходец. Произшествието е станало към среднощ, като лидерът на автомобила е блъснал мъж, който се движел към осевата линия на пътя. По делото е открито, че подсъдимият е карал с превишена скорост. При следствието е потвърдено и съществуване на алкохол в кръвта на потърпевшия.

Според направената автотехническа експертиза пътно-транспортното произшествие е могло да бъде предотвратено, в случай че потърпевшият се е движел в края на пътното платно, а лидерът с разрешената отвън обитаемо място скорост, съобразена с лимитираната видимост през тъмната част на денонощието.В правосъдното съвещание подсъдимият изрази страдание за случилото се. Постановената от Окръжен съд – Добрич, присъда предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР