Условно наказание от 1 година лишаване от свобода“ с 3-годишен

...
Условно наказание от 1 година лишаване от свобода“ с 3-годишен
Коментари Харесай

Условна присъда за мъж, взел чрез измама пари по програмата за младежка заетост

Условно наказване от 1 година „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период получи шеф на компания, откакто Окръжният съд в Добрич утвърди постигнатото сред подсъдимия и прокуратурата съглашение. 37-годишният мъж се признава за отговорен в това, че през интервала април - юли 2016 г.е показал погрешни сведения пред дирекция „ Бюро по труда “ в Каварна, вследствие на което е получил непозволено 2418,72 лв. по план, финансиран от оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “ и съфинансиран от Европейския съюз.

Подсъдимият имал компания с съществена икономическа активност “ресторанти и заведения за бързо обслужване “ и в качеството си на шеф през март 2016г. подписал контракт за присъединяване в плана “Нова опция за младежка претовареност “, ориентиран към безработни младежи до 29-годишна възраст. След това наел на работа като сервитьорка млада жена, с която бил подписан трудов контракт за 8-часов работен ден с трудово заплащане от 450 лв.. Определена била и служителка на компанията, която следвало да извършва отговорностите на ментор, като образова новоназначената и получава за това в допълнение заплащане в размер на половин минимална работна заплата. Средствата за хонорари и осигуровки на двете дами се предоставяли от бюджета на плана.

Няколко дни, откакто била наета безработната обаче решила, че специалността на сервитьор не й подхожда. Опитала да работи като барман в същото заведение, само че и тази работа не я удовлетворила и поискала да напусне. Тогава подсъдимият й предложил да я обезпечава, без да е належащо да върви на работа и дамата приела.

Впоследствие пред бюрото по труда били подадени 4 претенции за заплащане по плана, с приложени към тях отчетни документи, в които се посочвали погрешните сведения, че наетата сервитьорка е ходила на работа през месеците от март до юни и че в този интервал е била обучавана от ментор.

Подсъдимият е направил действието в изискванията на продължавано закононарушение посредством посредственото извършителство на своята майка, която като счетоводител на компанията била упълномощена да подписва и получава всички документи, свързани с активността на сдружението.

Причинените от дейностите на подсъдимия имуществени вреди към този момент са възобновени. Той е превел сумата от 2418.72 лева по сметка на „ Агенция по заетостта ” - София. Мъжът ще би трябвало да заплати и направените по делото разходи в размер на 413.22 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР