Условни присъди получиха мъж и жена от организирана престъпна група,

...
Условни присъди получиха мъж и жена от организирана престъпна група,
Коментари Харесай

Двама души с условни присъди за продажба на кръв

Условни присъди получиха мъж и жена от проведена незаконна група, занимавала се с набиране на хора, които да продават кръвта си. Това излиза наяве от известие на прокуратурата.

В края на март 2024 година под управлението на Окръжна прокуратура – Русе завърши следствие, обвързвано с активността на проведена незаконна група, състоящата се от четирима души на 27, 31, 51 и 47 години. Групата е работила на територията на гр. Русе в интервала от началото на 2019 година до 4 октомври 2023 година Целта ѝ е била да набира обособени лица, които да бъдат употребявани за донори на човешка кръв. Те са били стимулирани, като са им обещавани парични суми за всяко от „ кръводаряванията “. Предмет на следствие са дейности на проведената незаконна група, свързани с обосноваване на над 20 души, които са направили над 80 „ кръводарявания “, против нерегламентирано възнаграждение.

На 14 март 2024 година делото е било импортирано в Окръжен съд – Русе във връзка с двама от обвинените, които са се признали за отговорни и са поискали привършване на наказателното произвеждане по реда на съкратените правосъдни процедури. Наказателното произвеждане е завършило по отношение на тях, като на 22 март 2024 година Окръжен съд – Русе е одобрил постигнатите сред Окръжна прокуратура – Русе и отбраната на подсъдимите съглашения.

47-годишната жена от групата се е признала за отговорна и ѝ е наложено наказване „ Лишаване от независимост “ за период от две години и осем месеца, чието изтърпяване е отсрочено за изпитателен период от четири години.

27-годишният мъж също се е  признал за отговорен и му е наложено наказване „ Лишаване от независимост “ за период от три години, чието изтърпяване е отсрочено за изпитателен период от пет години.

Спрямо другите двама обвинени наказателното произвеждане продължава.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР