Условна присъда от 28 месеца и глоба от 20 000

...
Условна присъда от 28 месеца и глоба от 20 000
Коментари Харесай

Осъдиха бивш гръцки депутат за педофилия

Условна присъда от 28 месеца и санкция от 20 000 евро бе избрана от гръцки съд на някогашния народен представител от „ Нова народна власт “ Никос Георгиадис за делото за педофилия преди девет години в Молдова, когато той беше в офиса на Организация на обединените нации.
Георгиадис беше приет за отговорен в обвинявания в дълготрайно полово принуждение против възнаграждение с три малолетни лица над 15 години, а казусът бе открит през 2016 година от гръцкия вестник Hot Doc, написа БГНЕС. След разгласяването на присъдата, някогашният народен представител от „ Нова народна власт “, съгласно гръцките медии, съобщи, че това е подправено обвиняване и ще апелира пред апелативния съд.
По цялото дело и първоинстанционната присъда кабинетът на гръцкия министър председател Алексис Ципрас излезе с изказване. То гласи, че делото няма да има политическо измерение, "макар Георгиадис да е бил народен представител и непосредствен консултант и помощник на Мицотакис, в случай че самият Микотакис не придаде на случая политически темперамент. "
Това изказване се аргументира от кабинета на Ципрас като се споделя, че от „ Нова народна власт “ делото се характеризира като политическо гонене, депутатът Анна Мисел Асимакопулу е очевидец в отбраната на Георгиадис и по време на процеса в правосъдната зала имаше членове и длъжностни лица от опозиционната партия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР