Условна присъда и връщане на всички пари, получени уж за

...
Условна присъда и връщане на всички пари, получени уж за
Коментари Харесай

Осъдиха нашенка, мамила датчанин

Условна присъда и връщане на всички пари, получени сякаш за пътешестване при мъж в Дания, получи жена от Разградско, измамила чужденец евентуално по схемата на така наречен „ виртуални булки ”, които дават обещание да пристанат зад граница. Този път пред Районния съд е била изправена жена, която за месец предишното лято, в Копенхаген и град Исперих, Разградско, съумяла да заблуди чужденеца и да получила от него 4 302,83 лева

Мъжът превеждал парите за разноските на нашенката за пътешестване, паспорт, застраховка, хотел и така нататък пояснения, които тя давала. Той пък вярвал, че нашенката ще отиде при него и реагирал на всяко нейно искане. Очевидно това е било до време и той се усетил, че е попаднал в скица. Потърсил пояснение, подавайки и тъжби, което излъганите чужденци вършат рядко.

В последна сметка дамата, която е без обучение, неомъжена, неосъждана до момента и безработна, е приета за отговорна. Съдът понижил полагащото й се наказване с 1/3. Така присъдата й е 2 години отнемане от независимост с изпитателен период от 4 години. Тя би трябвало да върне всички пари, преведени от мъжа от Дания. Дължи му още 1 000 лева, които похарчил за юрист, с цел да си търси правата. Към това са добавени и над 500 лева, насъбрани по досъдебното произвеждане, такси и разходи по проблема.

Присъдата предстои на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

До недоволства на чужденци, мамени от нашенски булки, обещаващи обич и фамилен живот се стига извънредно рядко, на фона на лавината такива случаи. Обичайно дамите застават пред съда за недекларирани приходи и невнесени налози. Често се постанова да връщат и помощи за развъждане на деца, които са получавали, декларирайки, че нямат никакви приходи.

През годините имаше случаи, в които омъжени зрели дами, представящи се в връзката по интернет за невръстни девици, изкарваха и по над 300 000 лева за няколко години, въртейки с неистини и операции по няколко чужденци по едно и също време.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР