Условията за влизане на Република Северна Македония в Европейския съюз

...
Условията за влизане на Република Северна Македония в Европейския съюз
Коментари Харесай

Ковачевски: Условията на СМ за ЕС няма да бъдат предоговаряни

Условията за влизане на Република Северна Македония в Европейския съюз няма да бъдат предоговаряни, изрично съобщи министър председателят Димитър Ковачевски на взаимна конференция със специфичния делегат на Съединените щати за Западните Балкани Габриел Ескобар. По думите на Ковачевски преговорната рамка не дава опция на България да слага нови условия.

„ Двустранните връзки с България са тъкмо това – двустранни връзки – и няма да въздействат на процеса на евроинтеграция “, съобщи Димитър Ковачевски в Скопие.

Той още един път акцентира, че участието на Република Северна Македония в Европейски Съюз е основен приоритет освен за държавното управление в Скопие, само че и за жителите на страната. И напомни на депутатите, които би трябвало да гласоподават конституционните промени като изискване за начало на договарянията с Брюксел, че са представители на жителите, които желаят да влязат в Европейски Съюз, съобщи БНР. 

Ковачевски отхвърли изказванията на опозицията, че държавното управление коленичи пред непознати дипломати, които ще натискат Скопие да одобри измененията в Конституцията за регистриране на българите като държавотворен народ.

„ Нов контракт няма да има. Нито има опция за предоговаряне. В утвърдената преговорна рамка имаме цялостна отбрана на македонския език и еднаквост. Имаме опция да се движим напред “, съобщи Ковачевски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР