Условията за спасителните екипи, които продължават да работят, опитвайки се

...
Условията за спасителните екипи, които продължават да работят, опитвайки се
Коментари Харесай

Масова разруха в Антакия: Тежки условия за спасители и оцелели от земетресението

Условията за избавителните екипи, които не престават да работят, пробвайки се да спасят оживели под останките, са доста, доста сложни. Времето е доста студено, доста служащи в Антакия спят навън, ядат, каквото намерят, някои от тях имат палатки, други пробват да намерят кола.

Разрушенията са толкоз всеобхватни, на всички места докъдето стига погледът има разрушени здания, къщи изцяло изравнени със земята, всички жилищни блокове са претърпели вреди в друга степен. И има сирени, които вият непрестанно.

Властите молят хората да не се връщат по домовете си, защото не са безвредни. Във всяка една кола в близост има семейство, което спи в нея.

Световната здравна организация насочи предизвестие, че оживелите, които нямат достъп до електричество, отопление и течаща вода, са също под огромна заплаха.

Международните обещания за помощ са превърнати в някаква форма на поддръжка. Помощта доближава тези региони релативно постепенно и доста хора тук са недоволни от това.

Правителството споделя, че това е покруса с невиждани пропорции и то се пробва да направи най-хубавото, на което е способно, само че нищо не е можело да приготви страната за такова злополучие.

Факт от главно значение е, че и пътищата са съществено развалени и има необикновено натоварен трафик на хора и тежка техника по тях.

Анелиз Боржес, от Антакия, южна Турция, за Euronews
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР