Условията за масов спорт на българските деца все още са

...
Условията за масов спорт на българските деца все още са
Коментари Харесай

Президентът: Въпреки отсъствието на поканените от мен министри.трябва работим единно за децата

 Условията за всеобщ спорт на българските деца към момента са надалеч от мечтаното - и като отделяни средства за всеобщ спорт, и като съществуване на задоволително преподаватели и треньори. Като материална база – хиляди български деца нямат физкултурни салони в учебно заведение, а отвън него няма достъп до обикновени спортни уреди. Това съобщи президентът Румен Радев.

 

Държавният глава събра през днешния ден изтъкнати експерти в региона на спорта, медицината и педагогиката, с цел да показа уеб платформата на Националната самодейност " Спортувай с президента “, с която Радев работи за поощряване на физическата интензивност измежду децата и младежите в България. Инициативата трябваше да започва на 1 март, само че поради епидемиологичната тя съответства с Международния ден на детето.

 

" Щастлив 1 юни на всяко българско дете “, честити президентът празника и продължи: " Децата са нашето национално благосъстояние и заслужават доста повече внимание, грижи, по-добро бъдеще. Това е разбиране, към което се сплотява цялото ни общо “.

 

Според президента обаче няма задоволителна цялостна социална ангажираност към проблемите на всеобщия детски спорт. " Въпреки отсъствието на поканените от мен министри, особено по отношението на децата ни, ние би трябвало да гледаме в една посока “, означи Радев във встъпителните си думи.

 

" Спортувай с президента “ цели да подтиква практикуването на спорт за възстановяване на здравето, развиването на двигателните умения и общественото другарство при младежите.

  

" Бъдещето принадлежи на тези народи, които освен развиват промишленост и високи технологии, само че и приготвят своите жители за провокациите на това бъдеще – да бъдат физически здрави и душевен устойчиви, с построен темперамент, морални полезности и усърдие. Това значи всеобщ спорт, физическа интензивност, патриотично образование и природосъобразен метод на живот още от ранна детска възраст “, уверен е Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР