Условията на труд в минерално-суровинния отрасъл се подобряват. Това стана

...
Условията на труд в минерално-суровинния отрасъл се подобряват. Това стана
Коментари Харесай

България е на трето място в Европа по добив на злато

Условията на труд в минерално-суровинния бранш се усъвършенстват. Това стана ясно на заседание по случай Деня на миньора. Българската минно-геоложка камара показа данни, които удостоверяват и смисъла на бранша за развиването на стопанската система на страната.

Според отчета България е на трето място в Европа по рандеман на злато, четвърто по рандеман на мед и на пето място по рандеман на лигнитни въглища.

За 2017 година, и първите седем месеца на 2018 година, приходите от концесионни контракти са в размер на 143 милиона лв.. 71 милиона от тях са разпределени в общините, на чиято територия има концесия. Според специалистите това доста усъвършенства стандарта на живот в тези региони.

Заплащането в бранша също се е нараснало - междинната годишна заплата на заетите в него е 18 245 лева, което надвишава междинната за страната.
Теменужка Петкова, министър на енергетиката: Това е браншът, който дава почти 4 % от Брутният вътрешен продукт на страната. Това е браншът, в който са заети директно близо 24 000 български жители и 120 000 са заети в действия, свързани с минерално-суровинната промишленост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР