Условията на политическите сили в парламента са около това кой

...
Условията на политическите сили в парламента са около това кой
Коментари Харесай

Какви са очакванията на политическите играчи след връчването на третия мандат?


Условията на политическите сили в Народното събрание са към това кой ще е претендентът за министър председател, защото политическите сили от обединението за момента имат схващане за това каква да е програмата и какви старания да положат за постигането ѝ.

Изглежда обаче, че няма по какъв начин да бъде реализирано държавно управление без поддръжката на „ ИТН “. От там обаче са безапелационни, че в кабинета министри или премиерски пост не би трябвало да бъде заеман от Кирил Петков или Асен Василев.

По информация на bTV се разискват три кандидатури за възможен министър-председател с трети мандат. Като най-консенсусна се обрисува фигурата на някогашния ръководител на Народно събрание Никола Минчев. Сред спряганите имена са тези на Асен Василев и Даниел Лорер.

Българска социалистическа партия би запазила част от актуалните министри в възможен кабинет, образуван с третия мандат.

„ Нашият групов орган удостовери четирите министерства в структурата на идващия кабинет и четиримата досегашни министри. За министър председател ще си приказваме, откакто получим мандата. Продължаваме да стоим зад думите си, че кандидатурата за министър председател би трябвало да бъде излъчена от първата политическа мощ – „ Продължаваме промяната “, съобщи Корнелия Нинова.

От „ ИТН “ ще се отзоват за договаряния с Българска социалистическа партия за държавно управление. Единствените червени линии, които имат, са Кирил Петков и Асен Василев да не са министри.

Никола Минчев не е най-хубавият вид за премиерския пост, считат от партията.

„ За нас само нелогично ни се коства постът министър-председател да е заеман от една от двете персони - Асен Василев и Кирил Петков. Това е единственото нелогично. Аз Никола Минчев го почитам като мой сътрудник в коридорите на Народното събрание. Лошото при него е, че той беше свален от поста ръководител на Народно събрание заради повода, че не спазваше закона тогава “, сподели Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

ГЕРБ считат, че идващия понеделник левицата ще върне празна директория на президента и ще е върви към предварителни избори.

„ Настоящите бъдещи съдружни сътрудници, в случай че се стигне до коалиция, не желаят да създадат държавно управление. Те в продължение на повече от две седмици поставяха между тях разграничителни линии, червени линии и всевъзможни други трудности, в това число и с мнения кой ще е възможен министър-председател, кои ще са министрите в това държавно управление, кой ще има най-голяма тежест “, сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„ Демократична България “ се въздържа от коментар, преди да научи детайлите към желанията на Българска социалистическа партия за реализирането на мандата, а всички представители на „ Продължаваме промяната “ към момента са в Банско, където обмислят по какъв начин да работи партията при новия късмет за образуване на кабинет.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР