Условията и ултиматумите между първите и вторите в управлението продължават.

...
Условията и ултиматумите между първите и вторите в управлението продължават.
Коментари Харесай

ГЕРБ към ПП-ДБ: Да се подпише коалиционно споразумение

Условията и ултиматумите сред първите и вторите в ръководството не престават. Стабилна ли е структурата и „ сглобката “ на властта?

След вчерашните ултиматуми и седем условия, Бойко Борисов организира Национално заседание на партията си във Велико Търново. И отговори: Не са значими изискванията, а да се подпише съдружно съглашение, което да стабилизира структурата на властта.

Вчера споделят, че могат да си смъкват личното си държавно управление – свалете го. Пак идва Радев със служебно, разяснява водачът на ГЕРБ

Борисов обаче още веднъж съобщи, че ПП-ДБ назначават и подменят хора всеобщо . А те му дадоха отговор - ГЕРБ си вършат плаващи болшинства с „ Възраждане “ и Движение за права и свободи и този номер няма да мине.

След вчерашните седем условия от страна на ПП-ДБ към ГЕРБ, през днешния ден Бойко Борисов отговори със свои: „ Със 77 оферти в случай че би трябвало да се напише съдружно съглашение, с цел да се реши всичко. Разбира се, обясних по тези всички точки по какъв начин разсъждаваме ние. Така че ката си дойдат от там, където са отишли, ще се срещнем и ще продължим. Ние им предложихме съдружно съглашение, те трябваше да мине месец и половина да са сетят, че единствено по този начин работи същинската коалиция. Трябва всичко да се написа и всичко да се подпише. Иначе какво става - Сърдитко Петко. И аз съм Сърдитко. “

Вицепремиерът и външен министър разяснява и политическата непоклатимост в страната

В същото време вицепремиерът Мария Габриел разгласи, че с Николай Денков работят дейно и добре. „ Тези седем точки са на вниманието не на вицепремиера Мария Габриел, а на вниманието на парламентарната група . Никога не съм разрешавала изпълнителна и законодателна власт да смесват своята роля. Те би трябвало да имат своите функционалности, да си носят своят отговорност. Аз ще нося своята в границите на изпълнителната власт “, съобщи тя.

Мария Габриел добави, че има вяра в ротацията, тъй като с Денков са поставили подписите си под нея. А от ПП-ДБ и през днешния ден пристигна другарски огън. „ Борисов и ГЕРБ нямат интерес нашето държавно управление да реализира триумфи, по тази причина не дава никаква поддръжка, с цел да може в навечерието на локалните избори държавното управление и нашата коалиция да бъдат дискредитирани. Това е задачата на тези маневри, ние не получаваме поддръжка, а поехме тежка отговорност “, сподели Атанас Атанасов.

По думите му всичките сътрудници на Борисов загивали, откакто се коалират с него

Той се обърна към Борисов с думите: „ Няма да мине номера, ние ще желаеме осветление на държанието на ГЕРБ. Искаме поддръжка за това държавно управление, което избрахме. “ И добави, че разпадането на постоянната власт в навечерието на локалните избори би било контрапродуктивно.

След като към този момент и двете страни са на ясни изходни позиции, чака се и изясненост по кое време може да се организира срещата на ПП-ДБ с ГЕРБ . Припомням ви, поканата за нея беше отправена през вчерашния ден от Кирил Петков. ГЕРБ оповестиха обаче, че ще решат какво да вършат след националното си заседание през днешния ден.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР