Условието е преминаването през страната да не превишава 12 часа

...
Условието е преминаването през страната да не превишава 12 часа
Коментари Харесай

Сърбия вече не изисква PCR тест за транзитно преминаващи от България

Условието е прекосяването през страната да не надвишава 12 часа

Лицата, преминаващи директно през територията на Сърбия от Румъния, България, Хърватия и Северна Македония, към този момент няма потребност да показват наложително отрицателен PCR тест, в случай че прекосяването им през Сърбия не надвишава 12 часа, заяви румънското външно министерство, представено от БНР.
Сръбските управляващи са разгласили нощес ново решение за изискванията за влизане и директно прекосяване през Сърбия, отнасящи се за идващите от Румъния, България, Хърватия и Северна Македония, прецизира БНР.
„ Съгласно новите разпореждания от 20 август преносът на лица, идващи от Румъния, България, Хърватия или Северна Македония, който не надвишава 12 часа, е позволен без наложително показване на отрицателен PCR тест за вируса SARS-CoV-2. Също по този начин са изключени от задължението да показват отрицателен PCR-тест лицата, влизащи в Сърбия от четирите упоменати страни, в случай че те са минали директно през територията им за не повече от 12 часа ", се показва в известие на министерството.
Изключени от условието са също по този начин задгранични жители, които имат непрекъснат адрес или документ за краткотрайно престояване в Сърбия, екипите на директно преминаващите пътни превозвачи, трансграничните служащи, екипажите и пасажерите на директно преминаващи през сръбските летища самолети, личният състав на речните плавателни съдове, упълномощеният в Сърбия дипломатически личен състав, чиновниците на интернационалните организации и други.

Преди седмица бе обявено, че Сърбия ще изисква негативен тест за ковид от чужденци, които влизат в страната от четири прилежащи страни, в това число България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР