Усложнената епидемична обстановка в страната стана причина за сериозен отлив

...
Усложнената епидемична обстановка в страната стана причина за сериозен отлив
Коментари Харесай

Коронавирусът редуцира участниците в шахматния турнир "Самоков 2020"

Усложнената епидемиологична конюнктура в страната стана причина за сериозен отлив на участници от интернационалния шахматен шампионат " Самоков 2020 ". При авансово записани над 100 състезатели, за откриването на конкуренцията в зала " Арена Самоков " през днешния ден се явиха 77 шахматисти.

Най-значимото неявяване е това на двама от най-титулуваните български шахматисти - Александър Делчев и Кирил Георгиев, понастоящем представящ Северна Македония на интернационалната сцена. Въпреки това конкуренцията се радва на звездно наличие в лицето на настоящия първенец на България Мартин Петров и националите Радослав Димитров и Петър Дренчев.

Символичният първи ход на гросмайсторските дъски направиха кметът на Самоков Владимир Георгиев националният представител Радослав Стойчев. Депутатът, дружно с сътрудника му от парламентарната група на Българска социалистическа партия Васил Антонов, е измежду съорганизаторите на шампионата с награден фонд 3000 лева Регламентът планува изиграването на седем кръга със съкратена времева контрола - четири през днешния ден и три на следващия ден, когато ще бъде излъчен първенецът.

" Ускорената контрола е причина за динамична и оспорвана игра, като са вероятни и редица изненади ", разяснява основният арбитър на шампионата " Самоков 2020 " Венета Петкова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР