Усложнена остава пътната обстановка почти в цялата страна. Проходите в

...
Усложнена остава пътната обстановка почти в цялата страна. Проходите в
Коментари Харесай

Пътната обстановка в Разград остава най-усложнена

Усложнена остава пътната конюнктура съвсем в цялата страна. Проходите в страната са затворени, най-тежко е ситуацията в Разград, където е лимитирано придвижването за всички транспортни средства. От АПИ приканиха водачите да не потеглят на път през днешния ден.

Тежки остават атмосферните условия съвсем в цялата страна поради мощния вятър и огромните снегонавявания. Най-критична е обстановката в Разград. Там е въведено ограничаване и за леките коли. Проходите Шипка, Петрохан и Прохода на Републиката са затворени. Там снежната завивка е над 70 см. От АПИ обявиха, че през днешния ден би трябвало да пробият снежната обсада.

През последните 24 часа над 1200 машини са на терен. Основен проблем се оказва неприятната дисциплинираност на пътя. Много от закъсалите водачи са тръгнали неподготвени и с неприятни гуми. Над 500 транспортни средства са били изтеглени през миналото денонощие. От " Пътна полиция " са записали близо 30 произшествия.

Последните данни демонстрират, че няма бедстващи и закъсали. Всички сигнали на този стадий са обработени.
Иван Досев, АПИ: За наша наслада съвсем всички пътища с изключение на Разград са проходими за лекотоварни МПС-та, като основните пътища са почистени и обработени. Един зов, който непрекъснато повтаряме и ни основава проблеми, това е неподготвеността на водачите. Моля Ви се, в случай че имате опция, отложете си пътуването през днешния ден.Владислав Павликянов, ГДНП,,Пътна полиция ": По наша молба е спряно придвижването на румънска територия в Русе и Видин на тежкотоварния трафик, защото не могат да се поемат повече - паркинги и отбивки са цялостни.
От " Пътна полиция " припомнят на водачите да приготвят вериги, в случай че възнамеряват пътувания. Оттам припомнят, че санкцията за нарушение на наложените ограничавания е в размер на 1000 лева и три месеца без брошура. Очаква се ситуацията да се успокои следобяд, когато преваляванията от сняг би трябвало да спрат.
Още по тематиката Зимната конюнктура в страната
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР