Усложнена обстановка в София заради обилният снеговалеж, който започна около

...
Усложнена обстановка в София заради обилният снеговалеж, който започна около
Коментари Харесай

Сняг и усложнена пътна обстановка в София

Усложнена конюнктура в София поради изобилният снеговалеж, който стартира към 04:00 часа във вторник. Очаква се снежната завивка в столицата да доближи до 5 см.

Кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че този път „ зимата не ни изненада “. По думите ѝ всички екипи са на терен, дружно със 178 почистващи машини.

„ Имаме един закъсал рейс на „ Симеоновско шосе”. Колите на градския превоз се движат при зимни условия. Има проблеми с контактната мрежа на трамваите и закъснение. Моля, всички да имат поради, че би трябвало да се движат с оборудвани за зимни условия автомобили”, добави Фандъкова, представена от БГНЕС.

Глоба ще има за компанията, която почиства регионите „ Триадица”, „ Витоша” и „ Младост”, където са установени забавяния.

„ Разбира се, че зимата не ни е изненадала. Вчера имахме оперативка, предупредихме всички. Имат нужната техника и солите. Въпрос на организация. Затова са и тези санкции”, уточни Фандъкова и увери, че всички трасета са проходими при зимни условия.

Получени са сигнали за четири паднали дървета. „ Дърветата са паднали от тежкия и влажен сняг. В момента всички наши екипи са на терен и обезпечават почистването”, изясни шефът на „ Аварийна помощ и превенция” Красимир Димитров.

Подходите към Витоша няма да бъдат затваряни. Изпратени са екипи към Бистрица, Панчарево и Железница, където пътищата са проходими и са обработени.

Относно секторите, на които водачите би трябвало да извърнат внимание, Димитров сподели: „ На методите - Южната дъга, методите Бистрица, Бояна, Драгалевци, към Витоша. Трябва да са деликатни и с вериги. Повечето стръмни и рискови места са обработени”, добави Димитров.

Сериозен снеговалеж има на прохода „ Петрохан “. Там снежната завивка е към този момент 14 сантиметра, температурата към 7 ч. сутринта е -4 градуса. Във високите елементи на планината има и мощен вятър, който провокира завихряния.

Шофьорите би трябвало да бъдат доста деликатни, а колите им готови за зимни условия.

„ Пътят е измит и се поддържа. Няма сигнали за произшествия през нощта. Осем машини работят за снегопочистването на прохода и сега “, заяви пред БГЕНС Володя Вълов от АПИ-Монтана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР