Усложнена е пътната обстановка в страната. Силен снеговалеж има в

...
Усложнена е пътната обстановка в страната. Силен снеговалеж има в
Коментари Харесай

Снегът усложни пътната обстановка

Усложнена е пътната конюнктура в страната. Силен снеговалеж има в Кюстендил, Пазарджик, София, както и в региона на проход „ Предел “, Юндола, Попови ливади, Сатовча и Добринище /обл. Благоевград/, Враца и Леденика /обл. Враца/, Ловеч, Троян, Ябланица, Априлци, Шипково, „ Троянски “ проход /обл. Ловеч/, Берковица /обл. Монтана/, Видин, прохода „ Шипка “.

На места има закъсали товарни коли. Създадена е организация за изтеглянето им, тъй че да не пречат и да затрудняват придвижването.

За снегопочистване краткотрайно е лимитирано придвижването на МПС над 12 т по посока: Автомагистрала „ Струма “ от п.в " Бобошево " в посока София; Автомагистрала „ Люлин “ в посока излаз София - водачите изчакват на място от 5-ти км при п.в. „ Мало Бучино “; път I-6 Кюстендил- Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ ; път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " – Сливница, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Поради аварирал товарен камион, краткотрайно е лимитирано придвижването в изпреварващата лента при км 221 на Автомагистрала " Тракия " и то се реализира в дейната лента.

Временно се лимитира придвижването по път I-1 Видин – Монтана по околовръстния път на гр. Монтана при км 10+590 заради изтеглянето на аварирал товарен камион. Водачите изчакват на място.

Над 200 снегорина работят на територията на столицата.

Обявен е жълт код в Западна и Северозападна България за снеговалежи и поледици. За няколко области в Южна България също е разгласен жълт код поради значителни превалявания от дъжд и сняг. Температурите последователно се намаляват и до края на деня ще бъдат към минус 1-минус 2 градуса. Валежите се чака да продължат и на следващия ден, като те ще бъдат по-интензивни в Северна България. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР